Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduku se vraća jaki adut za Jadranski derbi! Je li ljubimac izgubio kredit i što s Kalikom?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 08:01

Gattusove (slatke) brige prije dvoboja s Rijekom za prvo mjesto

Novi tjedan Hajduku je dočekao na diobi prvog mjesta s Rijekom, a upravo s njima sastat će se u idućem kolu na Rujevici u nedjelju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je zvijezda protiv Gorice bio Bruno Durdov, uz poslovično raspoloženog Marka Livaju koji ima prste u 11 od 12 Hajdukovih golova ove sezone, valja vidjeti kako će Gennaro Gattuso složiti taktiku za Rijeku.

Ne izgubiti bi bilo dobro za Hajduk u nekoj projekciji, no ovako opušteni Splićani mogu i do punog plijena. Pogotovo što se vraća Rokas Pukštas koji je odradio kaznu zbog žutih kartona, a već je znao biti presudan u utakmicama s Rijekom.

Kamo će Gattuso s njim, na koju poziciju, jer na desnom krilu je sad mjesto zacementirao Durdov, a Anthony Kalik je talijanskom treneru u svim kombinacijama. Ako Pukštas upadne na mjesto polušpice što je realno, onda bi se mogla otvoriti dvojba na lijevom krilu. Stipe Biuk se još uhodava, čeka se njegov konkretni doprinos, pa je za vjerovati da bi on mogao na Rujevici čekati prigodu s klupe, jer s Kalikom će Gattuso probati utvrdo, to je logika. Opet, možda iznenadi...

Pitanje je li izlaskom na poluvremenu Ismaël Diallo izgubio mjesto startera, pa bi prednost mogao dobiti Dario Melnjak koji je bio desni bek. No kako ne vidi Niku Sigura na tom mjestu, Fahd Moufi tek počinje trenirati, Gattusov ljubimac bi i dalje mogao imati kredit, unatoč pogreškama i sklonosti kartonima. Šimun Hrgović čeka kao zapeta puška, bez obzira hoće li ga trener staviti lijevo ili desno... (dku)




 


Tagovi

Gennaro GattusoHajdukHNK RijekaJadranski derbiRokas PukštasIsmaël DialloAnthony KalikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti