Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Futsal Dinamo rastao se s najboljim strijelcem

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.06.24. | 18:57

Hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u novopečenom prvoligašu iz Bosne i Hercegovine.

Kao što je Germanijak najavio, Luka Perić od iduće sezone neće nositi dres Futsal Dinama. Hrvatski reprezentativac stigao je u Dinamo na ljeto 2022. U posljednje dvije sezone, u kojima je Dinamo osvojio naslov prvaka, zabio je 47 pogodaka za Plave i bio je najbolji klupski strijelac u pohodu na dvije titule u nizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Perić (27) je redove Futsal Dinama pojačao na ljeto 2022., stigavši u Zagreb iz talijanskog Napolija te je nakon Andrije Stipića i Hrvoja Penave bio tek treći ‘Plavi 9’ u Dinamovoj povijesti. Perke, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, počevši od Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada", napisao, je, između ostalog, Futsal Dinamo u objavi na svojoj web stranci.

Perić će karijeru nastaviti u novom prvoligašu iz Bosne i Hercegovine, Bubamari iz Cazina u koju je nedavno prešao još jedan bivši Dinamov igrač, Kristijan Postružin. Bubamara je ambiciozni klub iz susjedne države koji je još prošle sezone doveo poznata 'prvoligaška' imena poput Igora Osredkara, Almedina Bundavice i Darka Milinovića, a dolaskom Postružina i Perića Bubamarci su pokazali još veće ambicije i bit će zasigurno najveći favorit za osvajanje naslova susjedne države.

Perić je prešao u Bubamaru iz financijskih razloga. U Bubamari će dobiti novac kakav ne može dobiti u Futsal Dinamu, kao niti u jednom drugom hrvatskom prvoligašu, a pitanje je može li takav iznos dobiti i u nekom od najjačih europskih klubova. Tako da je iz financijskih pobuda njegov prelazak u Cazin razumljiv, ali iz sportskih baš i ne, budući da je HMNL četvrta najjača liga Europe, a Futsal Dinamo njen prvak koji će iduće sezone igrati Ligu prvaka. Samim time, Perić bi se natjecao protiv najjačih regionalnih, ali i europskih klubova i, potencijalno, ostvario transfer u neki od najjačih klubova Europe.

Prvenstvo BiH je ipak na dosta slabijoj razini nego HMNL, koja je i najgledanije hrvatsko prvenstvo nakon nogometnog.

Kako saznajemo, iz Futsal Dinama ovog ljeta više ne bi trebalo biti novih odlazaka. Klub će produžiti ugovore s dva reprezentativca Kristianom Čekolom i Antom Piplicom, a želju za ostankom u klubu iskazao je i Tihomir Novak, najbolji igrač prošlogodišnjeg doigravanja u kojem je zabio 11 pogodaka. U klubu će ostati i 'zlatni studenti', Mateo Mužar, Filip Novak, Nikola Gudasić i Toni Vučković, koji su nedavno osvojili naslov prvaka svijeta na sveučilišnom prvenstvu.

Također, Dinamo će, saznajemo, dovesti nekoliko pojačanja s kojima će nadomjestiti odlazak dva reprezentativca.

Treba napomenuti kako prijelazni rok u HMNL-u službeno počinje 15. srpnja i traje do 30. rujna. Dinamo, Olmissum, Futsal Pula i Square sa sezonom će početi 11. listopada i utakmicama Superkupa, a već oko 22. listopada trebala bi se igrati Glavna runda Lige prvaka.

Na Skupštini Futsal Dinama, održanoj u utorak u Domu sportova II, uprava kluba najavila je kako će se Dinamo kandidirati za domaćinstvo Glavne runde Lige prvaka. Dinamo bi do početka srpnja, i ždrijeba Glavne runde u Nyonu, trebao saznati hoće li biti domaćin skupine, kao i potencijalne protivnike u Glavnoj rundi natjecanja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka PerićFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti