EXPA
EXPA

Skomina: „Drugi gol Hajduka je čist, a penal za Dinamo opravdan. No, ključni je trenutak slučaj s Torrenteom“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 09:41

Ocjena sudačkog eksperta na MAX Sportu

Nakon odrađenog desetog kola HNL-a suđenje je komentirao bivši elitni Uefin sudac Damir Skomina. Najveće zanimanje javnosti polučile su utakmice Istre 1961 te Slaven Belupa i Hajduka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Po meni je trebao dati u 35. minuti žuti karton Torrenteu za povlačenje protivnika. To je bio ključan trenutak. Morao je dati, a onda je klupa kasnije poludjela i žuti karton treneru (Tramezzaniju nap.a.) nije ništa riješio. Bel je pogriješio, ali to ne daje za pravo klupi da radi što hoće. Kad pogriješiš, moraš otići do klupe i dobiti utakmicu nazad. To je trenutak kad sudac treba dobiti povjerenje. Možda je trebao više razgovarati s trenerom. Zanima me bi li se ti klubovi tako u Europi ponašali. Igramo doma pa si možemo svašta dozvoliti. Belupo je dvaput oštećen. No to im ne daje za pravo da rade nered. Na sucima je da to poprave. Problem je i što se vuku repovi“.

Sudac Dario Bel je zaradio brojne kritike za arbitriranje te utakmice...

„Ne vidim namjeru suca da ošteti neku momčad. Ademija je u drugoj situaciji lopta pogodila u ruku. Moj je dojam da ga je lopta pogodila u tijelo pa onda u ruku nakon flipera i to nije kažnjivo. Da ga je pogodila direktno u ruku, to je po meni kazneni udarac. Treba biti precizan. VAR soba bi se javila da je sigurna da je bila ruka. Keller je opravdano dobio dva žuta kartona, ali trebao je onda i Torrenteu dati u 35. minuti, Vidi se disbalans. Penal za Dinamo je bio opravdan, ali u ovakvoj utakmici sucima je bilo jako teško za vjerovati, što god da su dosudili“, objasnio je Skomina.

Sljedeća situacija koju je Skomina komentirao bila je u 58. minuti, kada se razmatralo potencijalno igranje rukom Ademija u vlastitom kaznenom prostoru.

„Moj dojam je da lopta pogađa Ademija u tijelo, i to za mene nije kažnjivo. Da ga je pogodila u ruku, apsolutno bi bio kazneni udarac“.

O drugom pogotku Hajduka:

„Vidi se da Diallo prvi igra loptom i onda dolazi do kontakta. Tu mogu povući paralelu s Livakovićem, koji nije zaslužio isključenje. Diallo igra nogometno ispravno, a njegovo protivnik igra glavom i dovodi sam sebe u opasnost“, rekao je Slovenac u emisiji MAXSport "Tportal sudačka analiza". (G)



Tagovi

HNLDamir SkominaGNK DinamoHajdukIstra 1961Slaven Belupo

Ostale Vijesti