Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Šibenčani u velikoj ofenzivi, osim Štefulja i Tomečaka u klubu su naciljali - Peru Bočkaja!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.07.24. | 08:33

Jedan bivši te dvojica sadašnjih igrača Dinama mogli bi svoje talente preseliti u Krešimirov grad, s tim da se Bočkaj mora prvo oporaviti od ozljede zbog koje mu je propao transfer.

Svakog ljeta se Ivana Tomečaka može vidjeti na Murteru. Zagrepčanin, inače strastveni ribolovac, na jednom od najljepših hrvatskih otoka 'puni baterije' uoči svake sezone, a iako svoju ljubav prema plavoj boji nikada nije krio, a usputno je najbolje utakmice odigrao u dresu Rijeke, Tomečak je, baš kao i Lucho Ibanez, na Murteru – domaći. Ne iznenađuje činjenica kako se u kontekstu Šibenika, kluba s privatnim vlasnikom, ovog ljeta povezuje veliki broj igrača. Klub je sređen, novaca, očito, ima, a more i sunce – liječe.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dosad su doveli Crnogorca Ognjena Bakića, nekadašnjeg igrača Osijeka koji je posljednjih godinu dana bio član Trabzonspora, Lucasa Falcaa (napadač iz Victorije Berlin) te jedno veliko ime, bivšeg Vatrenog i dokazanog HNL strijelca, Ivana Santinija. No, kako stvari sada stoje, nije Santini posljednji 'kapitalac' koji bi mogao završiti na Šubićevcu. Naime, prema informacijama Davora Trutina iz SN, u Šibeniku aktivno rade na dovođenu igrača na bekovskim pozicijama, a putem neslužbenih kanala u eter su se probila neka vrlo zanimljiva imena: Petar Bočkaj, Danijel Štefulj, Ivan Tomečak i Šimun Hrgović.

Bočkaj i Štefulj su i dalje igrači Dinama, s tim da obojica imaju slobodne ruke u pronalasku novog poslodavca. Bočkaj je bio nadomak transfera u Tursku, preciznije Gaziantep, ali se par dana prije 'comunicado oficiala' ozlijedio. I transfer je propao. Nije to ozljeda naravi da ga neće biti mjesecima, ali pripremni period će svakako preskočiti, što znači da će u uvodnim kolima nove sezone polako hvatati formu. Turcima, očito, to nije bilo po volji, naročito kad su za njega morali nešto i platiti.

Kako je Ivan Tomečak svakog ljeta na relaciji Betina – Murter, isto tako se za vrijeme godišnjeg odmora Petar Bočkaj često pojavi u Tisnom. I njemu, očito, paše zrak u tom dijelu Lijepe naše, a budući da su Šibenik i Murter udaljeni oko 30 kilometara, jasno je zašto obojica neće 'na prvu' Šibenčanima reći 'ne, hvala'.

Dakle, interesa ima, a Davor Trutin isto tako spominje i Štefulja i Hrgovića kao moguće opcije s kojima bi se pokrila lijeva strana. Potonji se očito nije uspio nametnuti kod novog Mistera te bi on na Šubićevac stigao kao posuđeni igrač Hajduka, dok bi se oko Štefulja vodili nešto dulji razgovori budući da je on s Plavima ugovorno vezan još dvije godine. No, ako su slobodne papire dobili Boško Šutalo i Gabriel Rukavina, onda se vjerojatno ne bi problemi radili ni 24-godišnjaku koji je prošle sezone igrao vrlo dobro u dresu Slaven Belupa.

Na ljetnom-mercatu je ovih dana jako uzbudljivo, dojam je da svi mašu novcem, ali nitko u rukama nema pet-šest vrećica. Odnosno, licitacije traju, oko raznih igrača i od strane raznih klubova, no da je bilo nekih prevelikih dolazaka – zasad još uvijek ne. No, tko zna, možda se to uskoro promijeni… (I.A.S.)



Tagovi

NK ŠibenikHrvatska nogometna ligaHNLIvan TomečakPetar BočkajDanijel ŠtefuljŠimun HrgovićposudbaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti