Hajduk.hr
Hajduk.hr

Hajdukova prva četvorka sezone za siguran prolazak dalje

uto. 17.09.24. | 18:15

Bilogora '91 je pružala otpor u prvom poluvremenu u Grubišnom Polju koje je ugostilo Bijele u fešti koja je prošla bez iznenađenja

Hajduk je sigurno pobjedom od 4-0 prošao Bilogoru '91 u Grubišnom Polju te se plasirao dalje u iduću fazu Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj će igrati protiv Mladosti iz Ždralova

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Splićani su imali taj komod da su mogli u Splitu ostaviti četiri zvijezde, nisu u ovoj utakmici sudjelovali Marko Livaja, Ivan Rakitić, Filip Krovinović i Filip Uremović

Trener Gennaro Gattuso im je dao poštedu, čuvajući ih za Goricu u subotu.

Bijeli su već u četvrtoj minuti zabili, no pogodak nije priznat zbog zaleđa. Hajdukova radost je kratko trajala.

U 12. minuti je priliku imao Stipe Biuk nakon ubačaja Nike Sigura, ali je lopta otišle preko grede.

Zaprijetili su opasno i domaćini, Bijele je nakon udraca Zunige u 13. minuti intervencijom spasio kapetan Lovre Kalinić.

Splićani su imali napad s velikim brojem igrača, a Rokas Pukštas je pokušao doći do udarca, tražio je i kazneni udarac, ali je sudac Toni Dadić odmahnu rukom.

Domaći su nakon toga još jednom probali, ali je Kalinić boksanjem otlonio opasnost.

Priliku za vodstvo imao je Hajduk u 20. minuti kada je iz blizine nakon dodavanje Sigura Biuk pogodio vratnicu...

Napadi Splićana morali su uroditi plodom, pa je tako nakon Biukova ubacivanja s lijeve strane za 0-1 zabio Yassine Benrahou, to mu je prvi pogodak sezone, budući da je donedavno s Leonom Dajakuom trenirao odvojeno čekajući transfer.

Na drugoj strani je probao još jednom Zuniga, a onda su Splićani mogli povećati prednost, no vratar Dinko Gavranović je obranio Pukštasev pokušaj.

Gavranović se istaknuo i u 42. minuti kada je sa 12 metara iskosa pucao Dajaku.

Mate Antunović imao je veliku priliku glavom u 45. minuti na ubačaj Marka Capana, dvojac iz generacije srebrnih juniora iskreirao je situaciju koja je bila blizu drugom golu, ali je lopta odsjela na gredi.

Zato se Splićanima otvorilo u drugom poluvremenu, najprije je pogodio Zvonimir Šarlija nakon što je Benrahou ubacio loptu pred vrata.

Uskoro je opet Benrahou dao ključni pas, ovaj put za Antunovića koji je nakon odllične varke zabio svoj prvijenac za seniore Hajduka.

U završnici se u listu strijelaca upisao Hajdukov specijalist za Kup Dario Melnjak koji je lobovao Gavranovića na asistenciju Šimuna Hrgovića.

Bio je to kraj priče, Hajduk je prvi put ove sezone odigrao utakmicu na kojoj su pala četiri gola, sva četiri u mreži domaćina koji je pružao donekle otpor u prvom poluvremenu, ali nakon što su Splićano dobili Dinamo, očekivao je da su prošli i četvrtoligaša koji se potrudio te odlično organizirao utakmicu. Bila je to prava fešta u malom gradiću, Bijeli su se upisali u još jednu lokaciju na kojoj su gostovali u Hrvatskoj.


BILOGORA '91 - HAJDUK 0-4 (0-1)

Grubišno Polje. Gradski stadion. Gledatelja: 2000. Sudac:Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Filip Lovrić (Zagreb). Četvrti sudac: Martin Turčin (Trsteno).

Strijelci: 0-1 Benrahou (24., Biuk), 0-2 Šarlija (54.), 0-3 Antunović (56., Benrahou)., 0-4 Melnjak (83., Hrgović)

Bilogora '91 (4-2-3-1): Gavranović - Plavšić (od 58. Stanić), Majtanić, Hajdarović, Guedes (od 56. Hrahovski) - Horvat, Ostrman - Kunštek (od 85. Pačko), Škojo (od 68. Marušić), Pleić - Zuniga (od 68 Matić). Igrač-trener: Željko Ostrman.

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić - Sigur (od 73. Đolonga), Šarlija, Elez, Hrgović - Pukštas, Capan (od 64. Melnjak) - Dajaku (od 73. Skoko), Benrahou (od 79. Skelin), Biuk (od 64. Šošić) - Antunović. Trener: Gennaro Gattuso.

Žuti kartoni: Zuniga (Bilogora '91).

Crveni kartoni: -



Tagovi

Bilogora '91HajdukHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti