Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka bi trebala imati najlakši posao (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 08:34

Najveći adut domaće ekipe nije kvaliteta, već vremenski uvjeti.

Dok je pred Osječanima neugodno gostovanje u Szczecinu kod Pogoda, a Hajduk na domaćem terenu igra protiv vodeće kazakhstanske momčadi, pred Rijekom je naizgled najlakši suparnik u pretkolu Konferencijske lige - malteška Gzira United čija vrijednost prema Transfermarktu ne prelazi 3.5 milijuna eura.

Dvoboj se igra u 19 sati na stadionu Centenary, sudac je Neil Doyle iz Irske, a kao glavni adut domaće momčadi ne nameće se kvaliteta njihovog kadra, već vlažna i topla klima.

“Utakmica će se igrati u dosta teškim uvjetima. Visoke temperature čak i nisu toliki problem, i u Hrvatskoj zna prijeći 35 stupnjeva Celzija. Problem je u nesnosnoj vlazi. Vrlo je teško disati i igrati utakmicu u takvim uvjetima. Igrat će se na umjetnoj travi koja je vrhunske kvalitete, prema najvišim FIFA-inim standardima. Gzira je fizički dobra ekipa, no tehničkom kvalitetom ipak zaostaje za Rijekom. Očekujem čvrstu utakmicu na Malti, no Rijeka je kvalitetnija i Gizra po meni na Rujevici nema što tražiti. No, isto se pričalo prije Poljuda 2019…", rekao je Germanijaku Ivan Čurjurić, jedini hrvatski nogometaš koji je član jednog malteškog kluba, Valette FC.

Zaista, kada se spomene Gzira, svima na pamet prvo padne onaj nesvakidašnji poraz kojeg je Hajduk doživio u uzvratnoj utakmici pretkola Europske lige 2019. Bijeli su na Poljud stigli s prednosti od 2:0, u Splitu su poveli već u 7. i držali prednost od ukupnih 3:0 do 57. A onda je Gzira zabila tri gola i izbacila Bijele iz natjecanja...

No, Rijeci se takvo nešto ne bi smjelo ponoviti. Momčad s Kvarnera puno je kvalitetnija, no Goran Tomić svjestan je ozbiljnosti protivnika.

"Sigurno je da smo favoriti, naravno da želimo proći u sljedeće kolo i utakmicu shvaćamo maksimalno oprezno. Gzira ima puno Južnoamerikanaca, igraju tvrdo i agresivno", rekao je strateg Riječana prije utakmice.

U Sastavu Rijeke za očekivati su tek neke promjene u odnosu na utakmicu protiv Gorice. Prije svega, u momčad bi se trebao vratiti Josip Pavičić.

Gzira je skroman klub i za malteške prilike. U povijesti su zabilježili tek jedan trofej, FA kup 1973., a uvjerljivo najveći uspjeh u povijesti im je izbacivanje Hajduka. Ovo će im biti tek 13. utakmica u europskim natjecanjima.

Gzira United - Rijeka PONUDA: 1-10.5, X-5.25, 2-1.40

Pobjednik ovog dvomeča ide na boljega iz dvoboja Hibernian - Santa Coloma.

Predviđeni sastav:



Tagovi

HNK RijekaRijekaGoran TomićGzira UnitedKonferencijska liga

Ostale Vijesti