Dubravka Petrić/PIXSELL
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osijek ide dokazati da je spreman za velike stvari (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 08:11

Bjelica je u Poljsku odveo 25 igrača, ali na popisu nije bilo Igora Silve

Osijek je u srijedu ujutro otputovao prema poljskom Szczecinu gdje ih čeka utakmica protiv domaćeg Pogona u 2. pretkolu Konferencijske lige. Momčad Nenada Bjelice blagi ja favorit u toj utakmici, ali daleko je to od “zicera”. Gotovo je sigurno kako će se prolaz tražiti u uzvratu koji je za tjedan dana u Gradskom vrtu. Uoči puta, u Osijeku je atmosfera bila na vrhuncu. Premijerna pobjeda nad Šibenikom očito je dala krila malo nogometašima Osijeka.

“Uvijek je atmosfera dobra pred Europu. Pozitivna”, podijelio je Vedran Jugović stanje u svlačionici. Odmah je istaknuo da imaju veliki respekt prema protivniku, ali i da je strah nepoznat pojam kada je Osijek u pitanju.

“Želja je ostati što duže u natjecanju i s takvim stavom idemo prema protivniku po mjeri. Ako imaš visoke ciljeve, onda se ne opterećuješ ždrijebom već gledaš na sebe. Svjesni smo svoje kvalitete još od prošle sezone. Imamo momčad za velike stvari i idemo u Poljsku to i pokazati”, jasan je Jugović koji je istaknuo, baš kao i Miloš, da je trener Bjelica radio u Poljskoj te da će to svakako biti prednost za Osijek obzirom da ih domaćin neće iznenaditi.

Malo kasnije, trener Osijeka je na službenoj press konferenciji istaknuo veliki respekt prema domaćinu, posebno prema njegovom prijatelju, treneru Pogona, Kosti Runjajiću.

“Možete biti zahvalni što Kosta radi ovdje. Prije nego je došao ovdje, pitao me o klubu i poljskoj ligi. Trener je koji ima kvalitetu, iz godine u godinu poboljšava rezultate i stvara sve veći klub”, komplimentirao je Bjelica koji je evocirao uspomene na sudare s Pogonom dok je bio na klupi Lech Poznana.

“Jednom je bilo jako zabavno kada smo ih pobijedili 3-1, ali bilo je i slabijih utakmica. Mislim da su svake sezone sve jači. Što se Osijeka tiče, u četvrtak ćemo pokušati dati sve od sebe i tako doći do dobrog rezultata. No, jasno kako nakon prve utakmice nećemo znati ništa po pitanju plasmana dalje”.

Pogon Szczecin - Osijek PONUDA 1-2.75, X-3.10, 2-2.45

Osijek stiže u Poljsku nakon dobrog otvaranja sezone.

“Pobijedili smo zasluženo, a opet smo igrali bez Kleinheislera i Škorića. Oboje su s nama u Poljskoj i spremni su za utakmicu”.

Inače, Bjelica koji je u Poljsku stigao s 25 igrača, među kojima nije bilo Igora Silve što je više nego znakovito.

“On je važan igrač u posljednjih godinu i pol, ali nije s nama. No, postoje i drugi igrački koji ga mogu zamijeniti”, zaključio je trener Osijeka.

Podsjetimo, pobjednik ovog susreta ide na boljega iz ogleda CSKA Sofia i Liepaje. Utakmica u Poljskoj igra se u 21 sat, s direktnim prijenosom na HNTV-u.

Vjerojatni sastav:

3-5-2



Tagovi

Nenad BjelicaOsijekPogon SzczecinKonferencijska liga

Ostale Vijesti