Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk s Krovinovićem napada Tobol (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 08:06

Prva Hajdukova europska utakmica ove sezone počinje u 21 sat

Hajdukova europska sezona kreće večeras protiv Tobola iz Kostanaya, utakmica počinje u 21 sat na Poljudu, a glavni sudac je Christian Dingert iz Njemačke. Po brojnim prognozama Splićani su favoriti protiv Kazahstanaca, ali u nogometu se sve mora dokazati na terenu. Tobol je iskusna momčad, dugo su u natjecateljskom ritmu i mogli bi biti neugodan protivnik. Po dolasku u Split Kazahstanci nisu bili previše rječiti, za njih bi svaki pozitivan rezultat bio dobar.

Hajduk s druge strane neće puno kalkulirati, na Poljud dolaze navijači kojih bi moglo biti 15 tisuća i to će biti veliki poticaj za Gustafssonovu momčad. Švedski trener na raspolaganju ima sve igrače, pravo nastupa ima i Filip Krovinović kojeg očekujemo u početnoj postavi.

"Moramo napasti od prve minute pa ćemo vidjeti kako će se utakmica razvijati. Očekujem da će nam navijači pomoći da utakmicu počnemo na dobar način", govorio je u najavi švedski trener.

Hajduk - Tobol Kostanay PONUDA 1-1.75., X-3.35, 2-4.60

Jasne su ambicije Bijelih, prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige osnovni je cilj. Na tom putu momčad iz Kazahstana ne bi trebala biti nepremostiva prepreka, ali ne tako davna prošlost uči nas da budemo oprezni. Ne smije se zanemariti činjenica da je Tobol trenutno vodeća momčad lige Kazahstana, da su već dugo u natjecateljskom ritmu i da imaju vrlo iskusnu momčad. Neće se Tobol prepasti atmosfere na Poljudu.

"Radujemo se utakmici pred navijačima pa makar ne navijali za nas. Sve je bolje od praznog stadiona. Znamo tko je Hajduk, ali vjerujemo u sebe, ne znam što bi moglo krenuti loše po nas", poručio je iskusni Zoran Tošić.

Posljednje njegove riječi znak su za oprez Splićana, Tobol je nakrcan samopouzdanjem nakon niza dobrih rezultata u Kazahstanu. U Split su došli po iznenađenje, u to ne treba sumnjati. Trener Aleksandar Moskalenko je bio dosta suzdržan u najavi utakmice, nije otkrio ništa zanimljivo osim što je rekao da su kod Hajduka najopasniji Livaja i Sahiti. Što se tiče postave Tobola, manjih problema s ozljedom ima napadač Nikolić, vidjet ćemo hoće li krenuti od prve minute ili će biti na klupi.

Gustafsson neće odustati od formacije 4-2-3-1, Hajduk bi stoga trebao zaigrati u postavi:

S druge strane, Tobol mi mogao zaigrati u sastavu:

Napisao: Vedran Pavičić

 


Tagovi

HajdukTobolFilip KrovinovićKonferencijska liga

Ostale Vijesti