Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Gustafsson: "Trebaju nam navijači, treba nam da Poljud gori", Livaja: "Nije sve na meni, imamo dobre igrače"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 19:44

Utakmicu protiv Tobola najavili su trener i najbolji igrač Hajduka

Dan prije utakmice protiv Tobola iz Kostnaya na Poljudu su se s novinarima družili trener Jens Gustafsson i najbolji igrač Hajduka Marko Livaja. Nisu nam previše toga otkrili, ali sigurno će Bijeli biti spremni za prvi europski ispit.

„Čekali smo dugo ovu utakmicu, uvijek je europska utakmica izazov. Ne igramo protiv momčadi koju često susrećemo, ali znamo sve što trebamo znati o protivniku. Biti ćemo spremni“, rekao je u uvodu Gustafsson.

Potom je odgovorio je li Hajduk favorit protiv Kazahstanaca.

„Ne gledam to tako. Moramo nastaviti rasti kao momčad, imati samopouzdanje. Moramo napraviti sve da prođemo dalje, nije važno jesmo li favoriti ili ne.“

Svi znamo da je Tobol iskusna momčad, u čemu su dobri, upitan je Hajdukov trener?

„Očekujemo da budu dobri u prekidima, radili smo mnogo na tome. Analizirali smo gol koji smo primili protiv Lokomotive, nadam se da smo nešto naučili. Kažem, dobri su u prekidima, iskusni, dolaze s dosta samopouzdanja. Nisu dugo izgubili i u drugačijem su ritmu od nas. Moramo biti dobri u obrani, kompaktni. A u napadu moramo biti izravniji, oštriji, agresivniji. Svaka utakmica će biti teška za nas, ne rangiramo ih po težini. Samo želimo napredovati iz utakmice u utakmicu“, rekao je Gustafsson

Nakon dugo vremena na utakmici se očekuje veliki broj navijača

„Mogu reći da jedva čekam utakmicu pred navijačima, znam da ih trebamo uvijek uz nas. Treba nam da Poljud gori sutra. Za nas je dolazak navijača krucijalan da bi prošli dalje.“

Hoće li igrati Filip Krovinović?

„Tek je stigao, moramo donijeti odluku kakav je. Ali sretni smo da je ovdje s nama, da ga imamo. Odličan je igrač.“

A znamo da je odličan Marko Livaja, jaki adut Bijelih otkad se vratio na Poljud.

„Radujemo se povratku navijača, moramo biti koncentrirani, ne smijemo gubiti glavu. Imamo kvalitetu, trebamo se uigrati, ima dosta mjesta za napredak. Dolazi nam dosta utakmica u kratko vremena, pravo je vrijeme da se uigramo“, istaknuo je Livaja.

A kakav je Tobol, što ste doznali o njima?

„Sigurno da su iskusna momčad, prvi su u domaćem prvenstvu, imaju dosta utakmica u nogama. Nikoga se ne smije podcijeniti u Europi, bit ćemo spremni za utakmicu. Igraju s petoricom u obrani, iskusni su, to im je forte. Ali, mislim da smo favoriti, ali znamo da nas čeka teška utakmica“, dodao je Livaja.

I za njega će ovo biti svojevrsni debi pred navijačima Bijelih

„Znamo svi kakva je Torcida i koliko nam pomaže, ne bi nam to trebao biti pritisak, oni su velika pomoć nama. Imamo dobru momčad, dobili smo na širini i kvaliteti u odnosu na proljeće. Imamo karakter, sada ga treba pokazati na terenu. Ne opterećujem se svojim učinkom, samo da pobjeđujemo. Nije sve na meni, imamo dobre igrače, a ja ću se potruditi da pomognem momčadi koliko mogu“, zaključio je Livaja.


Tagovi

Marko LivajaJens GustafssonHajdukTobolKonferencijska liga

Ostale Vijesti