Pixsell
Pixsell

Rijeci prijete PAO, Vojvodina, Tobol, Hajduku i Osijeku Sarajevo, Velež, Radnički Kragujevac...

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 12:07

Rijeka, Hajduk i Osijek kreću gotovo mjesec dana prije Dinama

Pobjedom Real Madrida u finalu Lige prvaka, postalo je jasno da će hrvatski prvak Dinamo sa svojom euro-sezonom započeti tek 20. ili 21. kolovoza kada se igra prva utakmica playoffa Lige prvaka 2024./25. Dinamo, osim što će sigurno igrati grupnu fazu jednog od dva najjača europska natjecanja, osigurao je prezimljavanje u Europi budući da novi format europskih liga počinje u rujnu, a završava tek u siječnju iduće godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo će svojeg (potencijalnog) protivnika saznati tek 5. kolovoza, u tim trenucima će Rijeka, Hajduk i Osijek odigrati već svoje dvije europske utakmice.

Rijeka će, poznato je, u Europi krenuti iz drugog pretkola Europske lige. To je sjajna vijest za momčad Željka Sopića budući da Rijeka, za razliku od Osijeka i Hajduka, ima pravo na jedan kiks, odnosno u slučaju ispadanja iz EL svoj europski put nastavit će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Rijeka će svoje protivnike u drugom pretkolu EL (koje se igra od 25. srpnja do 1. kolovoza), saznati za dva tjedna, 19. lipnja nakon ždrijeba u Nyonu.

Rijeka će ždrijeb dočekati u nositeljeskom potu, a u nenositeljskom im prijeti nekoliko opasnih protivnika. Najopasniji je svakako grčki Panathinaikos koji bi mogao završiti u nositeljskom potu tek ako Šerif, Maribor i Tobol ne prođu prvo pretkolo kvalifikacija (od 11. do 18. srpnja). Kada bi spomenute momčadi opravdale uloge favorita u prethodnom pretkolu, Rijeci bi osim Panathinaikosa i 'Hajdukovog krvnika' Tobola još prijetili škotski Kilmarnock, danski Silkeborg, izraelski Maccabi iz Petah Tikve te srpska Vojvodina iz Novog Sada. Plasman u drugo pretkolo očekuje se još od Wisle iz Krakova, ciparskog Pafosa i mađarskog Paksa, a iz nenositeljskog pota u prvom pretkolu prijete još Elfsborg, Corvinul, Botev Plovdiv, Zira, Ružomberok i Lapi.

Prvo pretkolo Europske lige (11. - 18. srpnja):

Drugo pretkolo Europske lige (25. srpnja - 1. kolovoza):

Što se tiče Hajduka i Osijeka, njihova sezona također počinje kao i Rijeci, 25. srpnja, a oni će svoje suparnike u drugom pretkolu Konferencijske lige saznati također 19. lipnja. Hajduk i Osijek bit će nositelji u tom pretkolu, ali oni, za razliku od Rijeke, nemaju pravo na kiks.

Hajduk i Osijek mogu dobiti čitav sijaset klubova u tom pretkolu s time da će 25 sudionika drugog pretkola saznati tek 18. srpnja nakon odigranih uzvratnih utakmica prvog pretkola.

Dakle, Hajduk i Osijek bi mogli izvući brojne klubove, od nekih naizgled lakših, kao što su predstavnici Republike i Sjeverne Irske, Malte, Moldove, Kosova ili Luksemburga, do onih naizgled dosta teških poput Slaska iz Wroclawa, Branna i Tromsa iz Norveške, Hackena iz Švedske, bugarskih CSKA, Černog Mora, Botev Plovdeva, ali i regionalnih klubova poput Sarajeva i Veleža ili pak Radničkog 1923 iz Kragujevca. (N.R.)

Drugo pretkolo Konferencijske lige (25. srpnja - 1. kolovoza):

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska ligaKonferencijska ligaHNK RijekaRijekaHajdukOsijek

Ostale Vijesti