Ciro De Luca/REUTERS
Ciro De Luca/REUTERS

Hoće li slavni Portugalac postati trener Hajduka?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 08:01

Potraga sportskog direktora Nikole Kalinića još traje. a osim pronalaženja novog stratega čekaju ga i pregovori s igračima na koje više ne računa

Nema potvrde, ali čini se da je Paulo Sousa, nekada sjajni portugalski reprezentativac, a sada trener bez posla, prvi 'pick' sportskog direktora Nikole Kalinića kojega je svojedobno doveo u Fiorentinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ima logike da novi sportski direktor Hajduka 'češlja' imena koja su ga vodila kroz karijeru, a Sousa je jedan od njih. Nije prvi put da se Sousa spominje, no ne odgovara nam na poruke i pozive, pa je li šutnja onda znak da tu ima nešto...

Kalinić i predsjednik Ivan Bilić su bili u Poljskoj, navodno su se tamo trebali sastati s Hugom Cajudom, agentom Paula Souse koji je svojedobno bio i izbornk Poljske, pa bi to mogla biti neka veza. A navodno su bili i u Italiji, jesu li se susreli sa Sousom ili su samo u kontaktu, teško je reći.

Trenera Hajduka još nema, a Kalinić je najavio 'dead-line' do kraj idućeg tjedna, dok u međuvremenu mora složiti listu igrača na koje više ne računa, ispregovarati eventualne raskide s preplaćnim strancima koji nisu puno donijeli Bijelima.

Govorilo se o četiri-pet imena kandidata, a jedan je Sousa, dok nije isključeno da novi trener bude i domaći, pa se još ranije, prije nego je dobio otkaz u Osijeku, spominjao i Zoran Zekić. Feđa Dudić i Patrick Kluivert, odnosno njihov dolazak nema neku podlogu, jer on ostaje u Radničkom, a pitanje je koliko je to uopće i bilo realno. Kao i u slučaju Kluiverta, o kojemu se razmišljalo prije dolaska Kalinića za sportskog direktora.

Kontakti bliski Poljskoj kažu nam da se razgovaralo sa Sousinim agentom, a oni koji poznaju njegov rad u Italiji, govore, u što nema sumnje, da se radi o sjajnom treneru koji upražnjava sustav 3-4-2-1 koji nije baš naišao na plodno tlo u Poljudu kada ga je probao Ivan Leko, premda je tim sistemom pokorio Belgiju s Club Bruggeom.

Napomenimo samo da se Sousa uklapa u priču oko profila trenera-pobjednika kakvog traži Kalinić, osvajao je trofeje u Švicarskoj, Izraelu i Mađarskoj, a vodio je respektabilne klubove: QPR, Swanse, Leicester City, Videoton, Maccabi Tel Aviv, Basel, Fiorentinu, bio u KIni u TJ Quanjianu, trenirao Bordeaux, bio izbornik Poljske, trener Flamena i Salernitane...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukPaulo SousaNikola KalinićIvan BilićPatrick KluivertZoran ZekićHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti