Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Pukštas iz Hajduka odlazi preko Bare! Neće na Copu, nego u Europu, ali blizu je Parizu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 08:00

Hajdukov Amerikanac na meti tri velika kluba iz Premier League, tvrdi Daily Mail

Engleski Daily mail objavio je u srijedu kasno navečer da je Hajdukov veznjak, mladi Amerikanac litavskih korijena Rokas Pukštas, na radaru tri engleska kluba. Otprije je poznat interes Arsenala, a sad engleski list navodi da su u igri još Aston Villa i West Ham United.

Spominje se i zainteresiranost dva nepoznata njemačka kluba, a jedan bi mogao biti RB Leipzig koji je još ranije pratio 19-godišnjaka koji bi uskoro mogao i preko bare na okupljanje američke selekcije za Olimpijske igre budući da se nedavno našao na široj listi za Pariz. U Kansas Cityju će se okupiti 25 igrača nakon kojega će se popis skratiti na 18 imena, a na široj listi je Pukštas

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na seniorskom popisu za Copa Americu ga još nema, njegov san je u domovini igrati SP 2026. godine. Odnedavno je potpisao za agenciju menadžera Andyja Bare, koji je još prije našao s Hajdukovim predsjednikom Ivanom Bilićem te najavio mogućnost pronalaženja rješenja koje bi bilo najbolje za sve strane.

Uglavnom, iako je u Hajduku, na predstavljanju sportskog direktora Nikole Kalinića rečeno da žele prodati samo jednog igrača, a nadaju se da to neće biti Pukštas, čini se da je to neminovnost, jer teško je zadržati takvog dragulja pred kojim je sjajna budućnost.

Pukštas je u Hajduk stigao 2020. godine, u SAD-u je bio u Barceloninoj akademiji, oboje roditelja su mu bili vrsni atletičari, otac je čak nastupio na OI, a to možda uskoro čeka i sina ukoliko ga Hajduk ili novi klub puste i nađe se na konačnoj listi.

Hajduku bi novac dobro 'sjeo', no ostali bi bez igrača koji jako obećava i ove sezone je postigao sedam golova, odlučio derbije s Dinamom i Rijekom, no to su prepoznali i oni koji mogu platiti puno više od splitskog kluba.

Na Transfermarktu mu je cijena šest milijuna eura, no Bijeli se nadaju dobiti znatno više. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rokas PukštasHajdukArsenalWest HamAston VillaRB LeipzigHrvatska nogometna ligaAndy BaraIvan BilićNikola KalinićCopa America 2024

Ostale Vijesti