Ivana ivanović/PIXSELL
Ivana ivanović/PIXSELL

Raketa s nekog drugog planeta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 08:00

Legendarni Vatreni došao je u Hajduk uzeti naslov prvaka, a konačno je postigao prvi gol u HNL-u

Kada je dolazio u Hajduk govorili se da se radi o najtrofejnijem igraču koji je ikada igrao za splitski klub, a veliki iznenađenje bilo je uopće što je Ivan Rakitić stigao na Poljud. Samo je ispunio želju svog kuma Marka Bralića Keta te pojačao Hajduk. Bila je to tema o kojoj su puno pričali, a kada je Hajduk krenuo u slaganje momčadi za prvaka, nije ga bilo teško nagovoriti. Odrekao se velikog novca u Al Shababu da bi karijeru zaključio u Hrvatskoj nogometnoje ligi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Gennaro Gattuso i tadašnji sportski direktor Nikola Kalinić bili su garancija da se sprema nešto veliko na Poljudu. Istina, bio je plan igrati i Konferencijsku ligu, ali Ružomberok je iznenadio Bijele na Poljudu, međutim, nakon toga je sve krenulo odlično što se tiče Gattusove momčadi.

Izdržao je trener Hajduka ispadanje iz Europe, smjenu Kalinića nakon koje je i sam razmišljao o odlasku, ali je tri dana nakon toga dobio Dinamo na Maksimiru, pa ga nitko više ne smije dirati dok ima rezultat, a praktički može govoriti što god hoće.

Marko Livaja je glavni igrač Hajduka, njegovi golovi nose Bijele koji su prvi nakon prve četvrtine prvenstva, jer ima klasu koja bi dobro došla i Vatrenima, no to je zatvorena priča.

Ali, Raketa je donio mirnoću u vezni red, on je igrač s nekog drugog planeta, premda mu je 36 godina i za reprezentaciju ne igra od 2019. godine. Rođeni Švicarac kojega je Hrvatska preotela dok je još igrao za njihove mlađe selekcije, napravio je svjetsku karijeru.

Od Basela, Schalkea 04, Seville i Barcelone. Gdje god je igrao je zabijao, bio važan igrač u sredini terena, ali na prvi gol u Hrvatskoj nogometnoj ligi i to u dresu Hajduka, morao je čekati pred kraj karijere.

Zabio ga je Šibeniku sa 36 godina, a nakon utakmice poručio da jedva čeka završetak reprezentativne stanke kako bi Hajduk napao prvenstvo.

Godine mu nisu problem, pa i od njega stariji Luka Modrić još uvijek rješava utakmice za Real Madrid i igra za Vatrene, a Raketa se povukao iz reprezentacije kako bi vrata odtvorio mlađima, premda je mogao još dati.

Iskoristio ga je mudro Gattuso u Hajduku u paru s Filipom Krovinovićem, dao mu organizaciju igre u ruke, a on je svojim iskustvom i klasom trener na terenu, prvi koji će pomoći kada se ne čuju savjeti s klupe te usmjeriti mlade.

Pravi profesionalac koji se odlično uklopio, a sada je dočekao prvi gol za Hajduk. S vremenom se, taman kada je stigao u optimalnu fizičku formu, opustio te je moguće da će njegovih ubacivanja iz drugog plana biti još više, ući će možda i koji slobodni udarac te će udijeliti još asistencija iz prekida koje izvodi. Rakitić je s Livajom i Gattusom najveći jamac da bi Hajduk mogao dugo ostati u utrci za prvaka, jer titulu navijački puk čeka 20 godina, pa bi priča iz kuta splitskih ‘tifosa’, bila sjajna, pogotovo kada bi on ostao i dalje, a Bijeli konačno zaigrali u skupini nekog europskog natjecanja.



Tagovi

Ivan RakitićHajdukGennaro GattusoMarko LivajaLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti