Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Raketa prvi put u HNL-u na Rujevici koja mu je znala klicati

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 08:01

Bio je važan kotač u igri reprezentacije i Barcelone, a sada će predvoditi Hajduk u Jadranskom derbiju

Rujevica mu je znala klicati dok je igrao za reprezentaciju, bio važan dio Vatrenih, no ovaj put će se Ivan Rakitić na riječkom stadionu naći po prvi put kao nogometaš Hajduka u Jadranskom derbiju ove nedjelje u 20 sati (MAXSport1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od nekadašnjih glavnih igrača hrvatske vrste i Barcelone koji nije samo 'nosio vodu' za Luku Modrića i Lionela Messija, već bio protagonist brojnih medalja i trofeja, sada je Hajduku donio novu dimenziju.

Ističu to brojni bivši nogometaši i treneri, jer Raketa djeluje naoko nevidljivo, no sasvim je jasno da oni koji dublje to promatraju, ima veliku ulogu u momčadi Gennara Gattusa.

Premda ima 36 godina za HNL je veličina kakvu još nismo imali u našem prvenstvu, možda jezičac na vagi koji je Hajduku nedostajao u borbi za titulu.

Protiv Dinama je u Maksimiru odigrao savršenu utakmicu, odlično se nadopunjavao s Filipom Krovinovićem koji je uz njega dobio na sigurnosti i samopuzdanju. A najvažniji je tempo koji Rakitić diktira u sredini terena, jer zna odigrati i naprijed i nazad, uputiti dugu loptu, promijeniti stranu...

Deset susreta koliko ih je odigrao za Bijele, dovoljno je za (pr)ocjenu njegova nemjerljivog doprinosa. Što se tiče samog učinika, još uvijek čeka na prvi pogodak, dogodit će se i to, a ima jednu asistenciju koju je upisao za Niku Sigura protiv Gorice.

S Rijekom će biti puno teže, ali tu su utakmice koje on voli, znamo da je bio akter mnogih dvoboja Barcelone s Real Madridom. Vješto se u posljednjem susretu sačuvo trećeg žutog kartona da bi mogao igrati na Rujevici.

Bivši sportski direktor Nikola Kalinić govorio je kako su namjeravali graditi momčad oko njega u sredini, Filipa Uremovića u obrani te Marka Livaje u napadu, sa jednim kapitalcem u svakoj od linija.

Rakitić se pokazao punim pogotkom, premda se ispalo u Europi, dok još nije bio na razini spremnosti nakon dolaska iz rekreativne lige u Saudijskoj Arabiji, međutim profesionalzmomo je brzo pohvatao konce i počeo provoditi Gattusove ideje dajući im i svoj pečat.

U redu, nije na vrhuncu trkačke moći kao što je nekad bio, ali pametnim postavljanjem kompenzira taj nedostatak. HNL nije toliko zahtjevan kao La Liga ili igranje s reprezentacijom od koje se oprostio.

Sada ga čeka Rujevica na kojoj Hajduk traži petu uzastopnu pobjedu nakon što je Gattuso posložio kockice.

Nema sumnje da će Rakitić biti ključan u sredini u borbi s riječkim veznjacima u susretu kojemu Hajduk ne bi bio nezadovoljan ni bodom, ali je u Maksimiru pokazao da zna 'ubosti' te da je Gattuso s talijanskim štihom taktičar koji će napraviti sve za rezultat.



Tagovi

Ivan RakitićHajdukHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti