Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Može li skupo plaćeni Hajdukov Gambijac istjerati mladu nadu u usponu? Teško!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.09.24. | 08:01

Prije Jadranskog derbija Splićanima su se nakon ozljeda vratila još četvorica igrača

Osim što nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona Hajduku za Jadranski derbi vraća Rokas Pukštas, Splićani su od utorka na treningu jači za još četvoricu nogometaša.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kvartet se priključio ostatku momčadi, povećao konkurenciju tijekom vježbanja, no teško da će ikoga Gennaro Gattuso gurnuti u vatru od prve minute na Rujevici.

Tako su prije utakmice za prvo mjesto u normalni proces vratili Fahd Moufi, Aleksandar Trajkovski, Abdoulie Sanyang Bamba i Roko Brajković.

Mjesto na desnom boku umjesto Moufija koji je izostao pet utakmice, popunjavali su Šimun Hrgović i Dario Melnjak, jer je problema s ozljedom imao i Niko Sigur kojega Gattuso baš i ne vidi na toj poziciji budući da je previše izostajao.

Trajkovski je imao problema sa zglobom, njemu se to dogodilo dok je bio s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, a već je bio 'načet' pa ga tako nije bilo tri susreta. Činilo se da će njegovim izostankom nešto više prostora dobiti Mate

Antunović, no osim utakmice u Kupu u kojoj je postigao pogodak, napadač se nije baš naigrao. Neće ni Trajkovski odmah u arenu, ali on je taj koji može odigrati nešto umjesto Marka Livaje ili zajedno s njim kao polušpica.

Bamba je bio najdulje odsutan, njega na terenu nema još od nesretnog ispadanja na Poljudu od Ružoberoka, nije nastupio u posljednjih šest utakmica, premda je u Maksimiru bio na klupi. Činilo se da bi se mogao vratiti ranije, ali su mu dali još vremena, pa sad konkurira za povratak.

Njegova ozljeda je indirektno kriva što je vrijeme i prostor dobio Bruno Durdov te ih na najbolji način iskoristio, pa ćemo tek vidjeti kad će ga Bamba koji je dao samo jedan pogodak protiv Slaven Belupu, istjerati iz momčadi. Bio je to pljesak za jedan bljesak, a Gambijac se mora još dokazati. Iako je za njega plaćena relativno visoka odšteta od 600 tisuća eura, računalo se da može biti od koristi u Europi koju na koncu Bijeli nisu izborili. No, vidjet ćemo kad će Bamba i hoće li uopće više biti opcija prije Durdova...

Na kraju stižemo do Brajkovića koji je isto bio ozlijeđen, ali da je bio i zdrav, pitanje je bi li mu to pomoglo kod Gattusa jer nema još ni minute ove sezone, a na posudbu nije otišao.



Tagovi

HajdukJadranski derbiRokas PukštasAbdoulie Sanyang BambaAleksandar TrajkovskiFahd MoufiRoko BrajkovićBruno DurdovGennaro GattusoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti