Paul Childs/Action Images
Paul Childs/Action Images

Promijenjena satnica utakmice AEL – Vllaznia, isto se očekuje od utakmice Omonia - Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 09:04

U popodnevnim terminima na Cipru temperatura zna premašiti 40 stupnjeva Celzija.

Sutrašnji dvoboj između AEL-a iz Limassola i albanske Vllaznie, u pretkolu Konferencijske lige, trebao se igrati u 17:30 po lokalnom, odnosno 16:30 po hrvatskom vremenu.

Međutim, nakon inicijative dopredsjednika svjetskog sindikata nogometaša (FIFPRO) Cipranina Spyrosa Neofytidisa, dvoboj je prebačen na 20 sati po lokalnom, 19 sati po hrvatskom vremenu.

Jučer smo na Germanijaku objavili intervju s Dušanom Kerkezom, bivšim igračem Rijeke, a danas trenerom AEL-a koji je posljednjih 14 godina provo, prvo kao igrač, a onda i kao trener na Cipru:

“Nedavno je baš Danijel Pranjić, koji je radio i živio na Cipru, dao izjavu kako igrati po ovakvim vrućinama i vlazi nije lagano niti domaćim igračima, kamo li onima koji dolaze iz vana. Tako da će to svakako biti Omonijina prednost u uzvratu. Igrat će se u popodnevnom terminu, na 38 stupnjeva. Ponavljam, pod takvim uvjetima nije lagano igrati niti domaćim igračima, no ipak će im biti lakše nego dinamovcima”.

Razlog promjene termina utakmice su nesnosne vrućine koje u ovo doba godine na Cipru u popodnevnom terminu mogu premašiti 40 stupnjeva Celzija.

Ciprani su tu taktiku igranja utakmica u popodnevnom terminu, a što je njihovo legitimno pravo, koristili kako bi ostvarili prednost pred suparničkim igračima koji nisu naviknuti na igranje u takvim uvjetima i na taj način nerijetko uspjeli izboriti plasman u grupnu fazu europskih natjecanja.

No, takav termin utakmice sa sobom može nositi strašne posljedice. Mučne scene s kopenhaškog stadiona na nedavnom Euru treba izbjeći pod svaki cijenu, a toga je svjestan i ciparski predstavnik u u svjetskom sindikatu nogometaša.

Damir Krznar u svojim obraćanima stalno apostrofira kako ne želi pričati o uvjetima na Cipru, da su isti samo alibij za mogući neuspjeh, da bi profesionalni igrači trebali biti spremni igrati u svim uvjetima. I u pravu je, no to je tema koju apostrofiraju svi igrači koji su proživjeli ‘pakao’ Cipra. Samim time nemoguće je ne pisati o tome.

Iako još nema službene potvrde, postoje indicije da će se i termin Dinamove utakmice protiv Omonije, u utorak 27. srpnja, igrati u kasnijem terminu, u 20 sati po lokalnom, odnosno 19 po hrvatskom vremenu.




Tagovi

CiparHrvatskaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti