Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo (i Majer) u nastavku potvrdili klasu: Plavi na užareni Cipar nose dva gola prednosti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 20.07.21. | 21:18

Nakon slabog prvog dijela, Dinamo je u nastavku zabio dva pogotka Omoniji i sa sigurnom prednosti putuje na Cipar.

Dinamo je slavio u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Cipra Omonije s 2:0. Pogotke za Plave u nastavku utakmice zabili su Lovro Majer (65') i Kristijan Jakić (81'). Uzvrat se igra za tjedan dana u Nicosiji s početkom u 18 sati po lokalnom, i 17 po hrvatskom vremenu, no satnica se možda i promijeni zbog nesnosnih vrućina n Cipru.

Dinamo je odigrao dosta slabo prvo poluvrijeme, bez izrazitih šansi, a gosti su imali nekoliko opasnih pokušaja s kojima nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Dinamova vrata. U nastavku utakmice vidjeli smo neki drugi Dinamo. Rastrčaniji, okomitiji i prije svega - efikasniji. Dinamo je na krilima strijelca i asistenta Lovre Majera s dva gola stigao do vrijedne prednosti pred uzvrat na 'užarenom' Cipru. Dinamo još nije osigurao plasman u iduću rundu, no dosta je blizu dvoboju protiv Legije ili Flore iz Tallinna. Plavi na Cipru nakon maksimirskog dvoboja ne smiju izgubit s dva razlike....

Utakmicu su zbog ozljeda morali napustiti Arijan Ademi i Luka Ivanušec, a težinu ozljeda saznat ćemo u narednim danima.

Dinamo je od prve minute, kao što je Krznar najavio, krenuo autoritativno u utakmicu, no gosti su vrlo brzo 'ublažili' tempo Plavih i prebacili igru na sredinu terena. Obje momčadi prve opasne akcije odradile su preko lijeve strane, Dinamo preko Mislava Oršića, a još opasnije zaprijetio je bivši dinamovac Jan Lecjaks koji je probio desnu stranu Dinamove obrane, oštro ubacio prizemnu loptu na peterac, no Dominik Livaković otklonio je opasnost.

I dalje se igralo bez izglednih prigoda, a prvi opasan pokušaj imao je Jordi Gomez iz slobodnog udarca. Bivši Barcelonin junior lukavo je pokušao ugroziti Dinamov gol iz slobodnog udarca s oko 25 metara, no lopta je otišla kraj lijeve vratnice Dinamovog gola.

Nedugo nakon toga počeo je ljetni zagrebački pljusak, pojedini navijači pohrlili su sakriti se pod ono malo natkrivenih mjesta na Maksimiru ispod zapadnih loža, a oni 'hrabriji' ostali su na svojim mjestima i pojačali navijanje. 

Dinamo u prvom dijelu nažalost nije izgledao dobro. Plavi su bili bezidejni prema naprijed, a izabranici Damira Krznara nisu bili ni najsigurniji u obrani. Nakon jednog nesporazuma, lopta je došla do Michala Duriša koji, ponovno srećom po Modre, dosta loše puca s dvadesetak metara.

Ipak, u posljednjih 15 minuta, Modri su dignuli tempo. U 34. vidjeli smo jako lijepu akciju Dinama, Majer je povukao, dodao Petkoviću koji proigrava Oršića, ali završnica Dinamovog reprezentativca nije bila najbolja.

Nekoliko trenutaka kasnije, nova dobra akcija Dinama, po desnoj strani Majer i Ivanušec izigrali su obranu gostiju, Ivanušec je dodao Petkoviću koji iz dva pokušaja pogađa u blok .

U 41. minuti šok za Dinamo! Arijan Ademi dobio je nezgodan udarac i morao je napustiti igru. Umjesto kapetana koji je dobio udarac u mišić, u igru je ušao Josip Mišić.

Pred kraj prvog dijela udarac s distance okušao je Majer, a Petković je imao efektan, ali neprecizan pokušaj škaricama.

Dinamo je bolje otvorio nastavak, Petković je pokušao proigrati Oršića, ali je Fabiano bio brži. Nakon kornera Petković je pokušao glavom, ali neprecizno. U 56. minuti Dinamo je napravio gužvu u suparničkom kaznenom prostoru, no pokušaji Mišića i Ivanušeca završili su u bloku. Ubrzo je i Omonia prvi put zaprijetila u nastavku, no udarac Mixa Diskeruda završio je u bloku.

U 61. vidjeli smo novu ozljedu u redovima Dinama. Jordi Gomez opasno je startao na Ivanušeca koji nije mogao nastaviti utakmicu. Umjestu njega u igru je ušao Lirim Kastrati, a težinu ozljede Dinamovog ofenzivca saznat ćemo sutra.

Nedugo nakon izmjene, Dinamo je zabio! Kristijan Jakić presjekao je jednu loptu, dodao do Lovre Majera koji fintom izbacuje suparničkog braniča i pogađa za zasluženo vodstvo Plavih.

Pogodak Majera pogledajte OVDJE.

Dinamo je do kraja dvoboja bio bolja momčad na terenu, pokušali su udarcima s distance Majer i Oršić no oba su otišla preko gola Fabiana. U 79. Krznar je ubacio Marija Gavranovića i Duju Čopa umjesto Petkovića i Oršića, a minutu kasnije Ristovski je opalio s 25 metara no Fabiano je izbio u korner iz kojeg je Dinamo zabio za 2:0. Majer i Kastrati odigrali su kombinaciju nakon kornera, Majer je centrirao, a Kristijan Jakić glavom zabio za 2:0.

Pogodak Jakića pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice nije bilo pogotka, ni izrazitih prigoda, i Plavi na Cipar nose prednost od dva gola razlike.

Pred Dinamom je gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca u petak, 23. srpnja, a onda i uzvratni dvoboj u Nicosiji, 27. srpnja.


REZULTATI OSTALIH SUSRETA:

Alashkert - Sheriff Tiraspol 0:1 (Henrique 84')

Lincoln - Cluj 1:2 (Rosa 45'/ Debeljuh 52', 58')

Ferencvaroš - Žalgiris 2:0 (Uzuni 25', Nguen 39')


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLovro MajerLiga prvaka

Ostale Vijesti