REUTERS/Peter Nicholls
REUTERS/Peter Nicholls

Potop pod Bijelim Brijegom: Suha hercegovačka zemlja natopljena je s četiri pogotka u mreži Širokog

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 20:22

Danas se igralo na jedan gol.

Popularno bi se reklo, danas se pod Bijelim Brijegom igralo na jedan gol. Veliki hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega donio je sve što se očekuje od jednog derbija, jedino je falilo neizvjesnosti jer je domaćin u prvih 30 minuta riješio pitanje pobijednika. Na kraju je završilo 4:0 za domaće, premda je lako moglo biti i puno više. Jakirović slavi, a Mujan danas neće mirno spavati...

Prvo ime susreta svakako je ono Nemanje Bilbije. Napadač je u prve dvije minute već bio u dvije izgledne situacije za gol, pravo je čudo da se Široki izvukao neokrznut. Plemići su ušli u utakmicu sa snažnim pritiskom iz kojeg se gosti nisu uspijevali othrvati, a prvi gol je pao već u dvanaestoj minuti.

Naravno, strijelac je najaktivniji među Plemićima, Nemanja Bilbija. Ćorluka je ubacio, a Bilbija sjajno glavom pogodio za svoj šesti gol. Četiri minute kasnije je već 2:0, opet precizan Bilbija, ovaj put volej na asistenciju Savića.

Iskreno, Široki nije prešao centar prvih pola sata. Zrinjski je htio sve riješiti u prvom poluvremenu, ali moramo priznati da im je puno toga Široki poklonio. Primjerice, gol za 3:0 Bašić je izveo slobodni udarac iskosa sa nekih 20-ak metara, a lopta na putu do mreže nije nikog dirala. Ovo nisu očekivali ni igrači Zrinjskog.

U drugom dijelu ista priča, već je u 55. minuti bilo 4:0 za domaće. Centrirao je Bašić, a stoper Plemića Jakovljević loptu mirno šalje u mrežu!

Do kraja utakmice izdvajamo još poništeni pogodak Bilbije zbog zaleđa. Danas je na terenu postojala samo jedna ekipa, a to je Zrinjski. Zaslužena pobjeda.

Kad smo već u Hercegovini, spomenimo i kako je ranije danas odigrana utakmica između Posušja i Veleža. Slavili su gosti rezultatom 4:2, no ni tamo nije bilo baš napeto. Velež je stigao do 0:3 i mirno priveo utakmicu kraju.

BIH Premijer liga, 12 kolo

subota

LEOTAR – RADNIK BIJELJINA

POSUŠJE – VELEZ MOSTAR

RUDAR – SLOBODA

nedjelja

TUZLY CITY - SARAJEVO

BORAC BANJA LUKA – ŽELJEZNIČAR



Tagovi

ZrinjskiŠiroki BrijegBiH Premijer liga

Ostale Vijesti