Igor Postonjski/Privatna arhiva
Igor Postonjski/Privatna arhiva

Postonjski za Germanijak: “U Varaždinu je odlično, ali tu ne možete riješiti egzistenciju”

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.07.24. | 08:05

Kapetan Varaždina novi je igrač iranskog Tractora koji vodi bivši izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić.

Pomalo neočekivano je Varaždin prošli tjedan ostao bez kapetana. Igor Postonjski digao je sidro i napustio HNL. Sljedeća postaja - Tractor! Klub iz Irana koji je nedavno preuzeo Dragan Skočić bit će prvi inozemni klub za Postonjskog koji nam se javio odmah po potpisu ugovora.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Prvi neki dojmovi su zaista odlični. Mogu reći samo lijepe riječi. Po dolasku na aerodrom dočekali su nas ljudi iz kluba, dali su mi svog vozača koji me odveo u kamp gdje su bili šef Skočić, pomoćnik Rukavina i trener vratara Emilio Alvarez. Klupski kamp ima hotel, dva terena koji su u boljem stanju od većine onih u HNL-u. Na svakom koraku vidiš kako je ovo velik klub koji prati vojska navijača. Svi su srdačni, od ekonoma do direktora kluba. Što se grada tiče, nisam ga previše vidio jer sam bio samo u bolnici na liječničkom pregledu, ali bit će vremena”, priča nam Postonjski.

Do Irana došao je na poziv agenta Jurkića koji se odmah povezao s njegovim zastupnikom Matejom Škegrom. Riječ je o uspješnom agentu kojem je ovo već peti završeni posao u HNL-u u posljednja dva tjedna. Škegro je samostalno ili s partnerima sudjelovao u odlascima Bulata i Šutala u Standard, potom Solde koji je otišao u Osijek, Uskoković u Liepaju i sada Postonjski u daleki Iran.

“Oni su sve dogovorili za početak a onda sam razgovarao s trenerom Skočićem. I nakon toga nisam imao više nikakvih dvojbi da je to pravi korak u mojoj karijeri”.

Igor Postonjski u novoj sredini dobio je priliku boriti se za vrh, za trofeje koji nedostaju u osobnom CV-u, ali i dobru šansu da riješi životnu egzistenciju što se s 29 godina nameće kao prioritet.

“Upravo tako. U Varaždinu mi je zaista bilo odlično, ali jasno je da tamo ne možete riješiti to životno pitanje. Iako, moj osnovni motiv bio je da odem iz Hrvatske i iskusim to inozemstvo. Da vidim gdje sam u odnosu na ostale igrače svijeta. Tractor je velik klub koji se želi boriti za visoke stvari i onda ta odluka nije teška. Naravno, važan detalj je i dobar ugovor kojeg ne mogu dobiti u HNL-u”, sasvim iskreno će Postonjski koji je dodao kako u Varaždinu nisu bili presretni činjenicom da u par dana gube igrača, ali nisu mu radili previše problema oko realizacije.


“Dogovorili smo odštetu i izašli su mi u susret”.

Igor Postonjski je dijete HNL-a. Ovdje je proveo cijelu karijeru. Od Rijeke, Intera iz Zaprešića, Zagorca iz Krapine pa do Varaždina gdje je ostavio velik trag. I sam priznaje da se nadao nekoj ponudi jer je minule sezone igrao najbolji nogomet u karijeri. Velika je to stvar jer se vratio nakon grozne ozljede koju je dobio u sudaru s Osijekom, odnosno u duelu s Caktašem. Mnogi su pomislili kako je karijera završena, no nisu bili upoznati s karakterom našeg sugovornika.

“Vjerovao sam da se mogu vratiti i biti još bolji nego sam bio prije ozljede. U oporavku sam imao odlične ljude iz “Kinemeda” koji su me stavili na pravi put i sve kasnije posložilo se bez ikakvih komplikacija”.

U Varaždinu ostavlja dobro posloženu momčad koja je spremna na iskorak u rezultatskom smislu.

“Varaždin je u odličnom stanju. Treneri Šafarić, Kresinger i Kastel rade odličan posao. Nisu puno mijenjali ekipu, a igrači koji su stigli su jako dobri. Mislim da zamjena za mene nije potrebna zbog Lusavca i Belcara koji napreduju iz dana u dan, a iza sebe imaju iskusnog Marinu koji im je podrška u svakom momentu. Naravno da sam ponosan na period u Varaždinu tim više da me navijači i simpatizeri jako cijene, a kada se publiku zadovolji onda možeš reći da je period bio jako dobar i pozitivan”.


Slijedi novo dokazivanje. O Iranu nije znao puno kada je stigla ponuda, ali se raspitao kod bivših suigrača. No, ionako je bitan dojam koji će Postonjski sam steći...

“Zaista nisam previše upoznat. Šef Skočić mi je malo objasnio kako sve to izgleda a dosta savjeta sam dobio od Marka Vukčevića i Bože Radoševića koji su igrali ovdje. Imali su dobre preporuke i o klubu i o samoj ligi. Rekli su da je život malo drugačiji ali da je ionako najbitniji teren”.

Postonjski trenutno živi u hotelu. Ima svog vozača koji mu je cijelo vrijeme na raspolaganju a sporazumijeva se na engleskom koji ovdje većina koristi. Za prvu ruku s njim je bio Matteo Vejin iz agencije MSports PRO. Prvenstvo počinje sredinom kolovoza a trenutno radi individualno te čeka da se priključi momčadi.

“To je novi početak i tako ga shvaćam. Svjestan sam kako ovdje ne bi bio bez podrške obitelji koji su mi najveća snaga. Hvala Varaždinu koji mi je omogućio da se razvijam. Svim trenerima od Kastela, Carevića, Kovačevića i Šafarića. Nedostajat će mi djelatnici kluba koji su me trpjeli svaki dan i veliko im hvala na svemu. No, najviše mojoj obitelji koji će mi nedostajati ovdje; supruzi i sinu koji će dolaziti ovdje pa će sve biti lakše jer uz njih je sve lakše”, zaključio je Igor Postonjski.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor PostonjskiLjetni prijelazni rok 2024.Tractor FCDragan Skočić

Ostale Vijesti