Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Postonjski za Germanijak: "Htjeli bismo u Kupu otići do kraja, pa da igramo finale za našeg trenera"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 11:00

Kapetan je najbolji pojedinac Varaždina u ovoj sezoni u koju je ušao poslije teške ozljede i duge rahbilitacije

Varaždin će otvoriti novu rundu HNL-a s najlakšim protivnikom! Rudeš nezaustavljivo tone prema drugoj ligi i za očekivat je da će Šafarić i društvo upisati tri boda koja bi primakla Varaždin sredini ljestvice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Pa upravo takvo razmišljanje može biti kobno za nas. Razumijem da ljudi tako gledaju i da su nam već svi upisali bodove, ali svlačionica mora biti u potpuno drugom modusu. Rudeš nema što za izgubiti, a mogu puno dobiti. Igrači poput Ćorića i Grezde zaista mogu svakog iznenaditi u ligi i nadam se da moji suigrači ne razmišljaju poput te većine”, javio se Igor Postonjski, kapetan Varaždina.

Za sezonu će reći da je u skladu s planovima. Blizu su sredine što su označili kao cilj uoči početka.

“Nedostaje nam osam do deset bodova koje bi imali da su neke utakmice otišle na našu stranu kada je sve bilo otvoreno. Imali smo par kikseva u dvobojima u kojima smo vodili, gubili u zadnjim trenucima. No, mislim da je sve još uvijek pozitivno”, naglasit će Postonjski koji je u ovoj sezoni najbolji igrač Varaždina. I sam priznaje da je iznad očekivanja, pogotovo u kontekstu teške ozljede koju je imao lani.

“Imao sam određeni strah, ali to je bilo više dok sam bio na štakama i gledao suigrače. Svi dueli su mi bili blizu pa mi se činilo da su opasni i stvarali su neugodu. No, nakon prvog treninga sve je nestalo. Noga drži, dobro sve to skupa izgleda i zaista sam zadovoljan”.

Varaždin je ipak nešto slabiji nego je bio lani kada su bili hit prvenstva. Kapetan razloge vidi u odlascima nekih nositelja igre.

“Pa činjenica je da nemamo Brodića i Teklića koji su nam puno značili lani. Isto tako, u prošloj sezoni su nas mnogi podcijenili pa smo imali prostora. U ovoj je sve to u nekih 'pet deka'. Nemamo ovu dvojicu kada se lome utakmica. Fali ta neka nijansa, ali tu smo. Čekamo i Kup…”, optimist je Postonjski kojeg u tom natjecanju čeka okršaj s Hajdukom na Poljudu.

“Nemamo što za izgubiti. Kup je natjecanje u kojem se redovito serviraju iznenađenja i ne pobjeđuje uvijek bolji i jači. Zašto se to ne bi dogodila nama? Nekako si razmišljam da bi bilo lijepo otići do kraja, do finala, pa da ga odigramo za trenera Kovačevića. No, ima još utakmica do tada i ne bih htio preskakati red”, jasan je naš sugovornik kojeg smo pitali kako je raditi s Nikolom Šafarićem koji je zamijenio Marija Kovačevića

“Odličan izbor. Treninzi su zanimljivi, ima neke svoje ideje i malo to drugačije izgleda ali načelno je to što smo i prije igrali. Neka pas igra koja nas čini prepoznatljivima nije se promijenila. Možda su neki dobili novi pozicije, ali prisutna je pozitivna energija i na temelju toga hvatamo dobre rezultate. Uostalom, s novim trenerom imamo tek jedna poraz; onaj protiv Slaven Belupa”.

A s onim starim su u kontaktu…

“Čuli smo se kad se vratio iz bolnice, ali ne pretjerujemo sada jer je najvažnije da ima svoj mir. Da se riješi što prije tih nedaća i da se vrati. Kažu da je na dobrom putu, bavi se sobom i siguran sam da će šef pobijediti tu utakmicu”, poruka je lidera svlačionice koji je treću godinu u dresu Varaždina.

Bliži se ulazak u četvrto desetljeće, idealno da se razmišlja o nekim opcijama preko granice.

“Meni je u Varaždinu prekrasno. Jednu lošu riječ ne mogu naći za ove tri godine otkako sam ovdje. No, jasno da razmišljam o inozemstvu. Svi mi radimo za novac i htio bih riješiti egzistenciju. Gledam u tom smjeru, ali dok sam tu - dajem sve od sebe da budemo što bolji”, završio je naš sugovornik.



Tagovi

Igor PostonjskiNK VaraždinNK RudešHNL

Ostale Vijesti