Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vratio se Postonjski! "Noga ne boli, ali osjetim promjene vremena, mogao bih postati meteorolog, a teško se vaditi protiv Osijeka u Osijeku"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 13:52

Kapetan Varaždinaca opet je na terenu, a za Germanijak je ispričao kakav je osjećaj vratiti se nakon mjeseci i mjeseci stanke

Nogometaši Varaždina u srijedu odigrali su prijateljsku utakmicu s Jarunom. Varaždinci su slavili s 2:1. Pogotke za Varaždince postigli su Urata i Herrera, a na teren vratio Igor Postonjski, dok je Domagoj Drožđek debitirao.

Iskusni Postonjski je odigrao prvih 45 minuta susreta nakon što je sredinom kolovoza doživio lom noge na utakmici 5. kola HNL-a protiv Osijeka. Iako je samo par dana nakon ozljede u dobrom duhu govorio da će se na travnjak vratiti jako brzo, prognoze liječnika nisu bile tako bajne. Ipak, uspio se nakon pola godine vratiti i zaigrati.

"Vratio sam se i odigrao u utakmici bez bolova, što je najbitnije. Ali naravno da je poseban osjećaj opet biti na terenu i igrati utakmicu. Najbitnije da je noga izdržala. Poseban je to gušt. Danas je malo promjena vremena pa ju malo osjetim, ali ništa strašno."

Znači, ako ne bude išlo više u nogometu, bacate se u meteorologe?

"Haha, da! Obavezno. Osjetim svaku promjenu koja će se dogoditi. Mogu javiti kakvo će vrijeme biti."

U ovoj utakmici ste i asistirali za prvi gol, to je sigurno dodatna radost. Jeste li spremni nastaviti do kraja sezone igrati?

"Ja se nadam da ću nastaviti već za vikend, a u kojoj mjeri, to ćemo vidjeti. Bila je ovo dobra utakmica u kojoj smo na poluvremenu imali 1:0 iako nam je još jedan gol poništen iz nepostojećeg zaleđa. Oni su nam u nastavku, nakon dvije, tri minute zabili iz prekida. Po ne znam koji put nam se događa taj isti problem. Ali eto, do kraja smo dali još jedan gol i na kraju pobijedili. Bila je dosta jaka utakmica u kojoj su oni čekali kod svojih 16 metara praktički na kontre i polukontre, a mi smo napadali."

A za vikend vas u HNL-u čeka Osijek u Gradskom vrtu. Doduše, Osijek koji je u krizi. Dovoljno za skok sa sedmog opet na četvrto mjesto?

"Teško se vaditi na Osijeku u Osijeku, to je sigurno. Pokušat ćemo iskoristiti to što im nema Škorića, Žapera i Miereza. I oni su u maloj krizi, ali i mi smo."

Je li analiza već krenula?

"Nije detaljno, malo samo. Ali igrali smo već tri puta ove sezone protiv njih, dobro se poznajemo, a i pokazali smo da ih možemo dobiti, da se možemo nositi sa svim momčadima s vrha tablice. Ako budemo igrali na tragu onoga što smo ranije pokazali, možemo slaviti."

Postonjski ima i recept točan, praktički, kao slastičarski - u gram!

"Kada bismo igrali kao većinu utakmice protiv Hajduka, dobar dio utakmice protiv Istre i protiv Slavena kod kuće, mislim da ih možemo dobiti. To protiv Slavena kod kuće je bila jedna od naših najboljih utakmica ove sezone i puno nam je značilo slaviti u toj utakmici. Taj je derbi nama važniji nekad nego zaredati tri pobjede", zaključio je iskusni Varaždinac.




Tagovi

Igor PostonjskiNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti