Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Petkoviću danas curi klauzula, ali Dinamo neće 'divljati' s odštetom. Mmaee na liječničkom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 08:00

Do ponoći bilokoji klub može aktivirati klauzulu od 2,5 milijuna eura. Nakon toga Petkovićevu će cijenu određivati Dinamo, međutim, ona možda i neće biti puno veća

Bruno Petković i dalje je igrač Dinama! Štoviše, gledajući ga na pripremama u Bad Radkersburgu, možemo zaključiti da djeluje smireno, pozitivno. Na treninzima bodri suigrače i kad promaše gol, kad krivo dodaju, neki mu je da mladi Vrbančić dobro nagazio na petu i izuo iz kopačke. Mislili smo da će Bruno malo poludjeti, da će vratiti barem istom mjerom, kako to običmo ide u žartu borbe, ali ne, prišao je Vrbančiću i zaštitnički ga zagrlio. Zadovoljan je i Sergej Jakirović kako Petković radi, nada se Dinamov trener da će njegov najbolji igrač i ostati u Maksimiru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A danas je taj dan! Došao je 15.srpnja, nakon ponoći isteći će posebna klauzula, koju Petković ima u ugovoru. Još danas do ponoći svaki ga klub, koji ispuni njegove financijske uvete, može dovesti za 2,5 milijuna eura. I, nije da nije bilo upita i ponuda, javili su se mnogi klubovi, međutim, uvijek je zapelo na Petkovićevim 'apetitima'. Bruno ne želi iz Dinama samo da ode, što je rekao i u intervjuu Germanijaku početkom lipnja, već, ako ide, želi to dobro i naplatiti. Mogao je otići u Saudijsku Arabiju, pričalo se i o MLS-u, no, Petković cilja Europu, no, ovdje još nijedan klub nije odlučio dati Petkoviću ono što on traži. Tako se ova priča razvukla i duže od očekivanja, mnogi su bili spremni staviti ruku u vatru da će Petković do 15.srpnja već imati novi klub, međutim, on je još u modrom dresu. Što s jedne strane jest dobro, sjajno za trenera Jakirovića, a s druge, Dinamo živi u stalnoj neizvjesnosti. Što ako Petković sutra ode, što ako ode kad se sezona već zahukta, ili pred sam kraj prijelaznog roka? Tada bi u Maksimiru odmah morali pronaći zamjenu, a naći igrača, koji će samo tako zamijeniti Petkovića, nije lako. Njegov način igre, na koji je Dinamo navikao, teško je kopirati, a za igrače drugačijeg profila, trebat će mijenjati neke postavke u momčadi.

Kako će se Dinamo postaviti prema Petkoviću, ako do ponoći nitko ne aktivira tu klauzulu i Bruno ne pronađe novi klub. Svi u Dinamu govore isto: 'onda cijenu određuje tržište'! Drugim riječima, Dinamo tada može postaviti visoku cijenu i time odbiti potencijalne kupce. Petkoviću ugovor s Modrima istječe idućeg ljeta, odradio bi ga do kraja i onda otišao iz Maksimira. Naravno, moguće je i da bi Dinamo tada ponudio Petkoviću novi ugovor, nešto pojačan i produžen i time riješio ovu vječitu neizvjesnost. No, nekakav je dojam da ni po isteku roka za klauzulu, dakle, danas od ponoći, Dinamo neće 'divljati' oko odštete. Jasno je svima da bi bilo nelogično sad tražiti pet-šest milijuna eura, ako ni za 2,5 milijuna nije došlo do transfera. Pogotovo bi to bilo 'podlo' ako se Petković prije toga dogovori oko svojih primanja i izrazi želju da napusti Dinamo. Generalni je zaključak, ako se Bruno dogovori s nekim novim klubom, da mu Dinamu neće namjerno raditi probleme i držati ga lancima u Maksimiru. No, vidjet ćemo kako će se rasplesti taj slučaj, hoće li na kraju Petković doista ostati u Dinamu ili će ipak nakon šest godina i puno velikih utakmica i golova otići svojim putem. Hoće li u srijedu, u zadnjoj pripremnoj utakmici u Austriji (odnosno Sloveniji) prtovi Krivbasa zaigrati u vrhu napada?

A dok se priča o odlascima, radi se i na dolascima. Samy Mmaee, marokanski stoper, došao je u nedjelju navečer u Zagreb, već danas bi trebao obaviti liječnički pregled. I, nije isključeno da, ako sve prođe kao podmazano i potpiše ugovor, već večeras stigne u Bad Radkersburg. Premda se Dinamo u srijedu vraća u Zagreb, Sergej Jakirović želi ga što prije vidjeti, ako može, zašto ne bi odradio dva treninga s momčadi na pripremama u Austriji!? Od Mmaeea svi mnogo očekuju...



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.pripreme

Ostale Vijesti