Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

“Ovakvo rasipništvo se uvijek kažnjava! Ali, možemo im zabiti pet komada u Bakuu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.08.24. | 11:30

Azerbajdžanski mediji šokirani ishodom utakmice u Maksimiru, ali još podgrijavaju optimizam za uzvrat

Trener Qarabaga Gurban Gurbanov poslije utakmice i teškog poraza (3-0) čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi. Svjestan je da je njegova momčad imala puno prilika, da je susret mogao i drugačije završiti, ali ničime nije doveo u pitanje zasluženost Dinamova trijumfa i kvalitetu Modrih. Za razliku od njega, čini se, azerbajdžanski mediji ne mogu se pomiriti s tim visokim rezultatom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Šokirana je nogometna javnost u Azerbajdžanu, vjerojatno je to posljedica i velike samouvjerenosti, na granici s bahatošću, koja je ispratila Qarabag prema Zagrebu. Najavljivala se pobjeda, plasman u Ligu prvaka, neki su išli i toliko daleko da su prognozirali kako će Qarabag sve riješiti već u prvoj utakmici. No, nogomet je pokazao svoje pravo lice! Stoga su i izvještaji i komentari nakon maksimirskog poraza azerbajdžanskog prvaka intonirani kritički, posebno prema realizaciji, odnosno promašajima igrača Qarabaga.

"Gledamo li utakmicu u cjelini, konačnih 0-3 ni na koji način ne opisuje tijek utakmice. Puno bi logičnije bilo vidjeti takav skor u korist Qarabaga, a ne obrnuto. Igrači Qarabaga stvorili su velik broj prigoda, no egzekucija je bila jednostavno strašna. Da, ponegdje je pomogao i vratar, ali oni su vlastitom nepažnjom promašili barem tri stopostotne prilike.", piše portal Azerisport, čiji je novinar potom i dodao:

" No, s obzirom na to kako se utakmica odvijala, nije bilo sumnje da će barem jednom zabiti. Ali, nije ušlo...Sredinom drugog poluvremena na teren je ušao dinamovac Sandro Kulenović i postao ključna figura u narednim minutama. Dva gola Dinama u pet minuta nije bio nimalo očekivan prema scenariju igre. Ali nogomet je takav. Ne kaže se uzalud: "Ako ti ne zabiješ, zabijaju tebi." I ova stara nogometna izreka bila je protiv Qarabaga. Ne možete promašiti toliko šansi u play-offu Lige prvaka, a ne biti kažnjeni. Na ovoj se razini takvo rasipništvo uvijek kažnjava. Sada se samo možemo nadati da će u Bakuu naš klub napraviti još jedan nevjerojatan scenarij u svoju korist."

Optimizam se, dakle, i dalje podgrijava, Azeri vjeruju u preokret u uzvratu. A još je korak dalje otišao bivši napadač Qarabaga Vagif Cavadov.

"U Bakuu Qarabag može napraviti iznenađenje. Tko je očekivao da će prvak Azerbajdžana nakon domaćeg poraza od Ludogoreca (1-2) na gostovanjima zabiti sedam golova? Možda će 28. kolovoza svi udarci na gol pogoditi mrežu. To je ono što je divno kod nogometa. Neću se iznenaditi ako zabijemo pet golova Dinamu u Bakuu. Nadam se da će sreća biti na strani Qarabaga.", poručio je Cavadov, dodavši i da je Dinamo u Zagrebu imao puno sreće. (T.N.)



Tagovi

QarabagGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti