Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Pjacaaa, Nevaaa, Batiii, Kuleeee! I pokoja svijeća na Kamenitim vratima!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 23:33

Dinamo je imao dvojicu velikih junaka, golmana i napadača i još nekoliko igrača odluke. Ali i puno trenutaka u kojima je opasno visio

Ovako smo ocijenili igrače Dinama u pobjedi nad Qarabagom (3-0). Tko je po vama bio najbolji, tko je zakazao u ovoj utakmici?

Ivan NevistićVratar
Već smo prošlog proljeća zaključili da Dinamo ima vratara za velike stvari. Nevistićev preporod prolazi i ispod radara rutine Zlatka Dalića, ali neva dvojbe da je Neva već neko vrijeme repreznetativni kalibar. Njegova mirnoća, sigurnost, vjera da će izvaditi kad momčad 'visi'. Upravo je sve to demonstrirao u ovoj utakmici. Tri-četiri velike obrane, krucijalne, a to je ulovio kao da toči čašu vode. Nismo mislili da će Dinamo tako brzo naći nasljednika Livakovića, ali Nevistić je, nakon lutanja i velike krize na početku prošle sezone, sad potpuno uskočio u njegove rukavice. Kad god treba, on je Dinamov junak!
Ocjena
8
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 21. minute. Morao je izaći zbog ozljede.
Ocjena
-
Kevin Theophile-CatherineObrana
Puno je imao poslao, puno je bilo tu i loših reakcija. Pamtimo posebno onu iz prvog dijela kad je 'odlično' proigrao Juninha i stvorio mu zicer. Srećom, Brazilac nije pogodio pa ćemo ovaj KTC-ov dar brzo zaboraviti. Ali, imao je još nekoliko propusta, dosta su gosti imali 'šetnji' po šesnaestercu, dosta velikih prilika. Konsolidirao se u drugom poluvremenu, bio je sigurniji, pohvatao je kretnje Qarabagovih napadača i više-manje otklonio na vrijeme sve opasne situacije. Iskustvo mu je veliki kapital, puno toga rješava tim oružjem.
Ocjena
6
Samy MmaeeObrana
Stoper, koji ulijeva sigurnost i koji lagano rješava sve zagonetke, koje se nađu pred njim. A da zna igrati nogomet pokazao je već na početku, kad je pokušao lobom iznenaditi suparničkog vratara. Nije puno nedostajalo da zabije, ali sam potez nešto je što rijetko viđamo od stopera. Ne komplicira, ne riskira, jako dobro čita igru. Jasno, imao je i on trenutaka kad je malo ispao, kad su ga brzonogi protivnički napadači izigrali, ali nije to ostavili neke trajnije posljedice. Baš igrač kakav treba u ovakvim utakmicama.
Ocjena
7
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Malo lijevo, malo desno, gdjegod igrao čvrsta je karika. Izbacio je jednom i loptu s crte, uvijek pravovremen, uvijek tamo gdje treba biti. A ima snage i u sudačkoj nadoknadi uklizati, dobiti duel, proslijediti loptu. Ma je, imao je i on poneku poteškoću s gostujućim krilima, radi se o vrlo hitrim i neugodnim igračima, ali, u konačnom zbiru, sve je napravio kako treba. Nekoliko puta blokirao je pokušaje Qarabaga, važna figura Dinamova uspjeha.
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Ušao je u utakmicu lošije nego što smo naviknuli, mučio se s brzonogim igračima Qarabaga, zakasnio je na stativi kod jednog gostujućeg zicera u prvom dijelu. Iskusan je, inteligentan, shvatio je gdje griješi i u nastavku se probudio, podigao ritam i koncentraciju i bio jedna od važnih karika na putu do uvjerljive egzekucije. Još uvijek nam nije jasno kako taj čovjek nema nijedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.
Ocjena
6.5
Marko PjacaNapad
Igrao do 63,minute. Gol se pamti, gol je taj koji možda nosi i prolaz u Ligu prvaka. Iako će uzvrat biti pakao. Promašio je iz prvog pokušaja, ali je pogodio iz odbijanca, to je ta dodana vrijednost, koju se isplati čekati. Vidi se da ne može odigrati čitavu utakmicu u istom ritmu, malo je u presingu, malo nije, malo zatvara stranu pa ga malo nema u tom dijelu. A igrači Qarabaga to su znali iskoristiti. Ipak, kad se sve zbroji, Marko je svoje napravio, od njega se očekuje potez, koji će presuditi. I on ga je ponudio!
Ocjena
7
Petar SučićVezni red
Igrao do 77.minute. Nije još u pravoj formi, to se vidi. Je li ga malo poremetila ona priča oko transfera ili mu treba malo duže da uđe u pravi ritam. Odlično je dodao Pjaci za pogodak, potez je to koji usmjerava utakmicu i sezonu. Ali, kaskao je u defenzivi, često kasnio, nije bio na mjestu kad je trebao biti. Napravio je i nepotreban prekršaj, iz slobodnjaka je Benzia pogodio vratnicu. Očekujemo od njega, novog reprezentativca mnogo više u nastavku sezone. Znamo da to i on sam očekuje.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Šteta za ovu vratnicu u zadnjoj minuti, trebao je zabiti, nije ušla... Četiri bi ipak bilo četiri, bolje nego tri, ali gledati Martinov učinak kroz taj promašaj bilo bi stvarno nepravedno. Čitavu je utakmicu bio prisutan, radio, gradio, probijao linije, uglavnom su ga zaustavljali prekršajima. Pogodio je i gredu u prvom dijelu, nakon akcije iz korneru kakvu je Dinamo proljetos 'prodao' Gorici, on, Mišić i Petković doista su to dobro uigrali. Ali, kakva lopta za Kulenovića, za drugi pogodak na utakmici! To je ono što ga razlikuje od običnih igrača, on je jedna od tih prevaga zbog kojih Dinamo nosi na uzvrat veliku prednost.
Ocjena
7.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 63. minute. Ukratko, veliki promet, mala zarada. Da idete u bilokoji rat, među prvima biste poveli Hoxhu, spreman je poginuti za svaku loptu, ići glavom na kopačku. Međutim, koliko god bio razigran i opasan i jedan od rijetkih koji mogu parirati suparniku brzinom, nije bio dovoljno konkretan. U prvom poluvremenu kreirao je nekoliko, potencijalno opasnih situacija, ali bez prave završnice. U nastavku se i on ugasio, zamjena je bila potpuno logična.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 77.minute. Nije to bila njegova večer. Jer da jest, onda bi u prvom dijelu uzeo onu loptu, krenuo prema golu i matirao vratara. Hladno. A lopta mu se odbila od noge. Malo toga je napravio, rezultat će reći i da je Dinamo bio još opasniji kad je izišao iz igre. Međutim, ne možemo zaboraviti kako je lijepo proigrao Sučića prije asistencije za Pjacu. Čini se lagano, ali malo bi igrača to tako odigralo. Čekamo ga u pravoj formi, nadoći će on, ne sumnjamo.
Ocjena
6
Takuya OgiwaraObrana
Igrao od 21.minute. Bojali smo se kako će odigrati obrambeno, jer to mu nije jača strana, ali Japanac je odradio sve kako treba. Brz je pa i kad zakasni ili se krivo postavi uspije ispraviti grešku. Kako je utakmica odmicala bio je sve hrabriji i prema naprijed, kreirao nekoliko kontri i obećavajućih napada. Ovo je utakmica u kojoj je pokazao da je iskoristiv i da se na njega može računati.
Ocjena
6.5
Maxime BernauerObrana
Igrao od 63.minute. Korektno. Nije griješio, iako je u prvom napadu po ulasku bio malo zbunjen. Poslije se dobro postavljao, koncentiran, bez veće greške.
Ocjena
6
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 63.minute. Kuleeee! Junak, junačina. Ako će jednog dana snimiti film o svojoj karijeri, bit će to blockbuster. Kakava ulazak s klupe! Izgara za svaku loptu, donosi prevagu. U tih je pola sata napravio koliko neki na naprave čitavu sezonu. Dva pogotka, jedna sjajna lopta za Cordobu, zicer, koji Kolumbijac nije zabio. Kulenović je nominalno drugi Dinamov napadač, ali krenuo je u sezonu sjajno, zabio je već pet pogodaka. I tjera trenera da razmotri igru s dvojicom napadača kao pravilo, ne kao iznimku. Iako, imati na klupi takvog igrača, dijete kluba, koji uvijek donosi pogotke, velika je vrijednost.
Ocjena
8
Marko RogVezni red
Igrao od 77.minute. On je klasa. U tih 15-ak minuta odigrao je nekoliko lucidnih poteza, presjekao nekoliko napada Qarabaga, donio je dodatnu stabilnost na sredini terena. Imao je i jedan pokušaj, nije zabio, bio je blizu. Još jedan važan džoker, igrač, koji u maloj minutaži može preokrenuti tijek utakmice.
Ocjena
6.5
Juan CórdobaNapad
Igrao od 77.minute. Zaslužiuo je pljesak, ali mogao se proslaviti. Sjajnu mu je priliku kreirao Kulenović, promašio je, a i prije trećeg pogotka mogao je on zabiti, bila je to idealna pozicija. Ali, ako znamo da je prvi put prije 10-ak dana došao u Europu, sjajno se prilagodio! Puno se trudi, ima ga posvuda, velika je neugoda za suparničke obrane. Nalazi se u šansama, uvijek nekako izmigolji, još kako ga krenu pogoci, bit će sjajna akvizicija.
Ocjena
6.5
Sergej JakirovićTrener
Valjda će tri biti dovoljno! Prošle sezone dvaput nije uspio u uzvratu s dva gola prednosti, u Pragu i Solunu, vjerujemo da će ovih 3-0 biti dovoljno. Iako, puno je bilo trenutaka u kojima je Dinamo visio, u kojima je bio na konopcima. Loše je to izgledalo u prvih 45 minuta. Još jednom je pokazao da zna prepoznati utakmicu, zamjene su bile pogođene, upravo je klupa minimalnu pobjedu pretvorila u uvjerljivi trijumf. Promijenio je i sustav i postavke igre, bio je i to pogodak. Nekad treba imati i sreće, ne bi škodilo, unatoč svemu i zapaliti poneku svijeću na Kamenitim vratima. Jer, moglo je sve otići u drugom smjeru.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvakaSergej JakirovićIvan NevistićSandro KulenovićMarko PjacaMartin Baturina

Ostale Vijesti