Nova grčka vlada suspendirala sve profesionalne nogometne lige!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 25.02.15. | 17:11

Nakon incidenata na derbiju Panathinaikosa i Olympiakosa, nova grčka Vlada povukla je radikalan potez.

Po treći puta ove sezone grčke vlasti suspendirale su nogometne lige! Ovaj puta nova vlada predvođena Syrizom odlučila se za drastičan potez i suspendirala prve tri lige zbog nasilja navijača Panathinaikosa na atenskom derbiju s Olympiakosom.

U Grčkoj je već nekoliko godina na snazi zabrana gostovanja na najžešćim derbijima, no izgreda i dalje ima, i to u velikoj mjeri. Prošlog vikenda navijači Panathinaikosa uoči utakmice s Olympiakosom gađali su protivničkog predsjednika, trenera i igrače raznim pirotehničkim sredstvima, a potom su provalili u teren. Također, kasnije su u još nekoliko navrata raketama gađali gostujuće nogometaše, a Pajtim Kasam čak je pogođen bakljom u rame.

>> VIDEO: Kaos u Ateni! Navijači Panathinaikosa upali na travnjak i potjerali predsjednika i trenera Olympiakosa

Međutim, ne divljaju u Grčkoj samo navijači, već i klupski čelnici. Oni su se naime potukli na sastanku lige u utorak, što je bilo previše za novu Vladu.

„Zasad znamo da su suspendirane prve tri lige na neodređeno vrijeme“, rekao je čelnik Super lige Giorgos Borovilos.

Zamjenik ministra sporta u novoj vladi Grčke, Stavros Kontonis, poručio je da nogometne lige neće započeti iduće sezone, ako klubovi konačno ne primjene mjere osiguranja koje su od njih još davno zatražene. Grčka vlada od 18 klubova Superlige traži uvođenje sigurnosnih kamera na stadionima, kao i takozvane „smart card“ ulaznice zbog identifikacije gledatelja. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

GrčkaHuliganinavijačiNavijačiPanathinaikosOlympiacos

Ostale Vijesti