Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rudeš ne želi postati negativni rekorder, Lokomotiva ganja Europu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 08:07

Utakmica se igra na stadionu Rudeša s početkom u 17 sati uz izravni prijenos na MaxSportu.

U sezoni 1993./94., trećoj od kad je HNL-a, danas ugašeni Radnik iz Velike Gorice završio je prvenstvo s osam bodova nakon 34 kola s time da je pobjeda tada nosila dva boda. Prema današnjem izračunu, Radnik bi prvenstvo završio na posljednjem mjestu s 11 bodova. Više od 20 godina kasnije Varaždin je prvenstvo završio s osam bodova nakon 30 kola s time da su Varaždinci sedam kola prije kraja odustali od natjecanja i posljednjih sedam utakmica registrirano je 3-0 bez borbe u korist Varaždinovih protivnika. Također, Varaždin je te sezone osvojio devet bodova, ali mu je savez oduzeo jedan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš, dva kola prije kraja, ima sedam osvojenih bodova nakon 34 kola (s time da ove sezone, za razliku od one Radnika pobjeda vrijedi tri boda). Rudeš je već sada klub s najmanjim postotkom osvojenih bodova u jednoj sezoni, a momčad sa zapada Zagreba želi izbjeći upisivanje u negativne knjige hrvatskog nogometa kao momčad koja je osvojila najmanji broj bodova u jednoj sezoni. Za taj pothvat potrebna su im dva boda u posljednja dva kola. Problem za momčad Davora Mladine je ta što danas na svojem terenu dočekuju Lokomotivu koja se bori za četvrto mjesto i kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a u posljednjem kolu Rudeš dolazi obilježiti Dinamovu proslavu naslova prvaka.

Prema tome, izvjesno je da će Rudeš prvenstvo završiti sa sedam osvojenih bodova, kao najslabiji klub koji je ikada igrao najviši rang. Osim ako ih taj podatak ne motivira i danas ne upišu drugi pobjedu u sezoni...

"Protivnik nam je poznat. Znate i sami da su oni mladi, potentni i energični i mislim da nas čeka teška utakmica. Po mom mišljenju zahtjevnija nego posljednja u Gorici. Šteta što tamo nismo nagrađeni igrom ili pogotkom, jer vidite sami da je naša momčad sastavljena od mladih igrača, a njima bi ipak značilo da su osvojili neki bod, kao što su zaslužili, a ne da nas se onako zakine. Ali ok, spremiti ćemo se koliko možemo, imamo nekih problema s povredama, Luka Pasariček je u Gorici završio svoju sezonu. Osim njega, nema nam ni druge šestice Tomislava Srbljinovića. Pokušati ćemo svakako dati sve od sebe", rekao je Mladina.

Lokomotiva nema lagani zadatak pred sobom. Jer, osim što imaju bod manje od Osijeka, imaju i lošiji međusobni omjer (tri remija i poraz). Prema tome, Lokosi moraju osvojiti više bodova od Bijelo-plavih koji dočekuju rasterečenu Rijeku, a u posljednjem kolu gostuju kod također rasterećenog Varaždina, a Lokomotivu očekuje Hajduk na domaćem terenu. No, o tom raspletu Silvijo Čabraja ne razmišlja. Fokusiran je na utakmicu protiv Rudeša koja ih na više od 24 sata može staviti na mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu.

"Želimo tu pobjedu koja bi nas do zadnjeg prvenstvenog kola držala u utrci za četvrto mjesto. Iako nismo u idealnoj situaciji s igračima, siguran sam da će oni koji će zaigrati danas pružiti svoj maksimum. Rudeš poznaje svaki centimetar svojeg travnjaka, no koliko sam vidio on je u dobrom stanju i to je najvažnije. U malom gradskom derbiju Rudeš će sigurno htjeti osvojiti bodove", rekao je SIlvijo Čabraja.

Čabraja danas ne može računati na Mersinaja zbog kartona, Branimir Kalaica je ozlijeđen, kao i Fabijan Krivak, a pod upitnikom su Matić, Žilinski i Tošković.

Pravdu će na susretu donosit će Mateo Erceg, Anton Marić, Deni Grofelnik i četvrti Renato Lacić, dok će u VAR sobi biti Mario Zebec i Kristijan Novosel.

Mogući sastavi:

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Camara, Mrčela, Krušlin - Kuzmanić, Latković - Špeljak, Ćorić, Petković - Topić

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Bubanja, Leovac, Žilinski - Marić, Smakaj - Šotićek, Mudražija, Goričan - Čop



Tagovi

HNLHrvatska nogometna ligaNK RudešLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti