Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

FOTO Futsal Dinamo je novi/stari prvak Hrvatske!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.05.24. | 21:41

Fenomenalna predstava izabranika Matije Đulvata i potpuno zaslužena pobjeda protiv Olmissuma koji danas nije ličio na sebe.

Futsal Dinamo je opet na tronu! Drugi put u svojoj povijesti zagrebačka momčad postala je prvak Hrvatske, a do pobjede su došli nakon što su u 'majstorici' pred krcatim tribinama ŠC-a Dražen Petrović pobijedili Olmissum s 3-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin je furiozno otvorio utakmicu. Čekol je sjajno pronašao Tihomira Novaka, a jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala majstorski reagira u situaciji jedan na jedan s gostujućim čuvarom mreže Vinkom Rozgom kojem ‘kroz uši’ provlači loptu i tako jednom pravom majstorijom dovodi svoju momčad u vodstvo na opće oduševljenje BBB-a koji su u Ciboni napravili fenomenalan ambijent.

Uslijedilo je manje zatišje, većih prigoda nije bilo, da bi onda domaćin, ni kriv ni dužan, došao do 2-0

U 7. minuti Futsal Dinamo povećao je svoje vodstvo. Poklonili su gosti loptu domaćinu, Juretić nije uspio dohvatiti katastrofalno izveden aut Hrstića pa se tako lopta našla u nogama Prgometa koji bez ikakvih problema poentira na prazan gol za 2-0. Nevjerojatna pogreška gostiju, nevjerojatna...

Despotović je nakon 10 minuta pozvao time-out, gosti su se malo ‘digli’, ali onda su ubrzo i potonuli nakon što je na podu ostao ležati kapetan Kolobarić. Domaćin je u 13. zaprijetio preko Zonjića, da bi onda minutu kasnije isti igrač slabo odradio kontru dva na dva pa je tako solidna prilika Futsal Dinama otišla u nepovrat.

Inače, osim dva suspendirana prvotimca Kusture i Zilića, ovaj ogled propustio je i Josipa Juretić, pa su tako ‘zadnjeg’ kod gostiju igrali Antonio Sekulić i Antonio Juretić kojima to nisu prirodne pozicije.

U 15.minuti su gosti imali dobru priliku smanjiti rezultat, ali u ključnom trenutku trojica igrača Olmissuma nisu znala što bi učinila pa je tako na kraju udarac Sekulića završio u bloku.

Jedinu, a samim time i najbolju priliku u prvom dijelu, Olmissum je imao u 19.minuti kad je udarac Sekulića otišao malo pored gola. Uklizao je na njegov udarac Hrstić, ali ostao je koji centimetar prekratak, pa je tako Futsal Dinamo na predah otišao s velikih 2-0.

Futsal Dinamo odigrao je fenomenalno prvih 20 minuta, velike zasluge za njihovu dominantnu predstavu zaslužio je i Matija Đulvat, ali ista stvar vrijedi i za Bad Blue Boyse koji su ovu ‘majstoricu’ učinili spektakularnom. Inače, na utakmici su bili Velimir Zajec, predsjednik Dinama, baš kao i trener Sergej Jakirović. Nepotrebno je isticati da je KC Dražen Petrović bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ali zanimljivo je kako je čak 150 navijača ostalo ispred dvorane!

Foto: GermanijakFoto: Germanijak

U prvim minutama drugog dijela domaćini su nastojali ‘sakriti loptu’ gostima kako bi malo ‘umrtvili’ utakmicu, dok su gosti s brzim dodavanjima pokušavali što prije doći pred gol Piplice.

Bad Blue Boysi su nosili domaćina glasnom podrškom, a u navijanju su im se priključili i Sandro Kulenović te Boško Šutalo koji su također došli u KC Dražen Petrović pogledati ‘majstoricu’.

Foto: GermanijakFoto: Germanijak

U razmaku od 30 sekundi, u 27.minuti, Gudasić je imao dvije velike prilike. Prvo je silovito uzdrmao vratnicu, da bi onda njegov pokušaj obranio gostujući čuvar mreže. Rozga je potom obranio i jedan udarac Gudasića u 28. minuti, ali 20-ak sekundi kasnije Rozga grubo griješi nakon pritiska Perića, dodaje loptu u noge Postružina koji potom zabija za 3-0.

U posljednjih 10 minuta gosti su uglavnom pokušavali igrati golmana-igrača, ali Futsal Dinamo igrao je vrlo dobro. Do 34. minute...

Vanha, igrač koji baš igra tu ulogu golmana-igrača, postigao je pogodak za 3-1, da bi onda u sljedećoj minuti Postružin zakomplicirao jednu naoko čistu situaciju za domaćina pa je tako ostavio goste ‘u igri’ iako je imao veliku priliku poentirati za 4-1.

Gosti do kraja utakmice nisu uspjeli kreirati nijednu ozbiljniju priliku pred golom Piplice, a u posljednjih 30 sekundi, kad su i sami shvatili da im Dinamo neće pružiti ni najmanju šansu, su jednostavno pustili da prođe vrijeme i da Plavi mogu ponovno početi sa slavljem...

Futsal Dinamo – Olmissum 3-1

Strijelci: 1-0 Novak (2., Čekol), 2-0 Prgomet (7.), 3-0 Postružin (28.), 3-1 Vanha (34.)

Dvorana: KC Dražen Petrović, gledatelja: 4000+

Glavni suci: Dino Kramar i Josip Dujmić, treći sudac: Mario Vecko, mjeritelj vremena: Mateo Videc

Futsal Dinamo: Piplica (G), Čekol, Postružin, T.Novak, Perić. Još su igrali: Pavlić (G), Gudasić, Konsuo, Mužar, Prgomet, Vučković, Zonjić, F.Novak

Olmissum: Rozga (G), Sekulić, Vanha, Mendoza, Hrstić. Još su igrali: Čizmić (G), Bukovec, Jurlina, Juretić, Kolobarić, Zemunik

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumMNK Futsal DinamoFutsalfutsal prvenstvo Hrvatske

Ostale Vijesti