Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Nitko kao Dinamo: Modri najuvljerljivija momčad play-offa Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 09:00

Hrvatski prvak jedini je uoči uzvrata ostvario prednost od tri gola razlike

Sedam utakmica, traži se zadnjih sedam putnika u reformiranu Ligu prvaka. U utorak i srijedu idućeg tjedna saznat ćemo koji će klubovi imati tu čast. A prve su utakmice pokazale kolika je izjednačenost u današnjem nogometu, ni za koga se ne može reći da je već osigurao plasman, premda su Sparta Prag i Salzburg, gostujućim pobjedama (2-0) protiv Malmöa i kijevskog Dinama napravili veliki korak prema tom cilju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, ono što je također činjenica jest da je najuvjerljivija momčad play-offa zasad - zagrebački Dinamo. Modri su, naime, jedini koji su suparnika pobijedili s tri razlike, Qarabag je pao u Maksimiru (3-0). A i osim Dinama, samo su još švicarski Young Boysi zabili protivniku tri pogotka, ali je i njima Galatasaray zabio dva. Eto što je nogomet, u utakmici u kojoj je Qarabag na trenutke bio dominantan i stvorio pregršt prilika, Dinamo je, na kraju, ispao najuvjerljiviji pobjednik. Još da je Baturina zabio 'ono' u zadnjoj minuti... No, i ovako je to velika prednost, veća od ostalih i vjerujemo da će Modri u uzvratu ispuniti cilj i sačuvati tih 3-0. Iako, naravno, ništa još nije gotovo i na to stalno treba upozoravati, u današnjem je nogomet 3-0 puno manji kapital nego što je bio prije 20, 30, da ne kažemo, 50 godina. Uostalom, jedna od najvećih Dinamovi pobjeda u povijesti ona je protiv Eintrachta u polufinalu Kupa velesajamskih gradova 1967., kad su Modri nakon poraza 0-3 u Frankfurtu u Zagebu slavili 4-0 i izborili finale s Leedsom. No, to je tada bila baš senzacija, nesvakidašnji preokret. Danas su ipak češći slučajevi da neka momčad nadoknadi 0-3 u uzvratu.

Dinamu se još nikad dosad nije dogodilo da prosipa toliku prednost iz prve utakmice, da ispadne nakon što je u Maksimiru pobijedio tri i više razlike. Međutim, dvaput je plesao po rubu, nakon pobjede 5-1 protiv slovenskog Kopra, u uzvratu je izgubio 0-3 i 'hvatao se za stativu', a godinu dana kasnije, 2011. protiv švedskog Malmöa jedva je obranio maksimirskih 4-1. Izgubio je u Švedskoj 2-0, uz nekoliko sjajnih obrana Ivana Kelava. Tada je, jasno, još vrijedio gol u gostima i u oba slučaja Modri bi s još jednim pogotkom u mreži ispali. Sad ima isto takvu prednost, ali i suparnika, koji je kvalitetan, opasan, koji najavljuje preokret u uzvratu u Bakuu u srijedu. Svakako, oprez je najvažnija riječ u Maksimiru idućih dana, oprez, oprez, oprez... Unatoč tome što nitko u play-offu nije pobijedio tako uvjerljivo.



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvaka

Ostale Vijesti