Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

'Nemoralna' ponuda s krive adrese: Za Baturinu je Zenit želio platiti 25 milijuna eura!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 08:01

Dinamova 'desetka' svakim je danom sve bliže ostanku u Maksimiru. Osim ako u zadnji tren ne dođe ponuda, koja obara s nogu

Martin Baturina, ponajbolji igrač prvog dvoboja Dinama i Qarabaga (3-0) u play-offu Lige prvaka, bit će u zrakoplovu za Baku, koji će negdje oko 14 sati poletjeti iz Zagreba. Modri u glavni Azerbajdžana na uzvrat putuju dva dana prije utakmice, da bi se što bolje prilagodili na uvjete koji ih tamo očekuju. Dinamo dolazi u Baku samo s jednim ciljem, obraniti tih 3-0 iz Zagreba, nije uopće bitno kako i plasirati se u Ligu prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A kako se približava kraj prijelaznog roka, a s njim i Baturina podiže formu, tako se zadnjih dana sve više priča o njegovom mogućem odlasku. Iako je u ovom trenutku, zapravo, mnogo izgledniji ostanak. Pogotovo ako Dinamo uđe u Ligu prvaka, tada bi maksimirski klub bio ipak financijski stabilniji i Baturinin transfer ne bi još neko vrijeme (barem do zime) bio 'pod mus'. Može se, teoretski, nešto promijeniti idućih dana, da u Maksimir stigne ponuda, koja obara s nogu. Neki izvori tvrde da bi se to mogli dogoditi, Baturina je mnogima na tržištu zanimljiv, ali, držimo se ipak činjenica. A one kažu da je Baturina još uvijek čvrsto Dinamov igrač i da ćemo ga sigurno gledati u Bakuu, a vrlo vjerojatno i u nedjeljnom derbiju na Rujevici. Sve ostalo je 'kibidabi'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Nedavno se u javnost probila informacija da je za Baturinu stigla ponuda iz Engleske, odnosno, da je ponudu najavio Leeds United. No, niti su Baturina niti Dinamo od toga izgubili zrak, Leeds je ugledan klub, ali igra u Championshipu, a to nije liga adekvatna Baturininu sadašnjem nogometnom trenutku. Štoviše, kako čujemo, Baturina razmišlja drugačije od mnogih igrača, on najradije ne bi iz Dinama niti u Premiership, svjestan da je to ipak najjača liga svijeta i da mladome igraču tamo nije lako uspjeti. Skloniji je putu kakvog je imao, recimo, Joško Gvardiol, napraviti međukorak u neki kvalitetan, ali razvojni klub, a onda za dvije, tri godine otići u najjače klubove svijeta. Naravno, to su sve planovi i želje, ali, znamo da je nogomet nepredvidljiv i da se sve može u jednom danu sasvim drugačije okrenuti.

No, zanimljivo je, za Baturinu se raspitivao još jedan klub i bio je spreman platiti 'nemoralnu' ponudu. Naime, ruski Zenit, navodno, želio je dovesti Martina i Dinamu platiti oko 25 milijuna eura. Možda bi s bonusima bilo i više. Međutim, naravno, ta ponuda (je li bila usmena ili službena nije niti važno) u Maksimiru nije niti ozbiljno uzeta u obzir. Niti tamo želi Baturina, niti Dinamo. Ne samo u političkom, već u nogometnom smislu, odlazak u Rusiju danas znači izolaciju, ruskih klubova nema u Europi i malotko prati što se događa iza ratne 'zavjese'. Otići u Rusiju, makar i u ugledni Zenit, za mladog igrača danas nije kvalitetan iskorak, već korak natrag. Jasno je da se zbog toga u Maksimiru o Zenitu i nije predugo razmišljalo.

Ali, kad smo čuli za tu informaciju, iznenadili smo se da bi Zenit uopće mogao ponuditi toliki novac, da su ruski klubovi i u ovoj situaciji, u izolaciji i daleko od svjetla reflektora spremni potrošiti tolike milijune. I, doista, Zenit je samo prošle sezone potrošio na pojačanja više od 45 milijuna eura, a prodao je Malcoma u Saudijsku Arabiju za 60 milijuna. Ovog ljeta klub iz St.Petersburga platio je više od 20 milijuna eura odšteta, izgleda da još jedan Baturina ne bi bio neki problem. No, za Baturinu Zenit nije opcija! A idućih dana vidjet ćemo postoji li još koja opcija osim Dinama. Dosta toga možda ovisi i o ishodu utakmice u Bakuu.(T.N.)



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaZenitLjetni prijelazni rok 2024.QarabagLiga prvaka

Ostale Vijesti