Pixsell
Pixsell

Nakon osvajanja naslova, Futsal Dinamo igra - nogometnu utakmicu!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.05.24. | 16:06

Prvak hrvatske u futsalu okušat će se protiv trećeplasirane momčadi 4.NL Zagreb središte

Futsal Dinamo je u prepunom KC Dražen Petrović prošli petak obranio naslov prvaka države. Ovaj puta 11 dana ranije nego prošle godine (28. svibnja). Hrvatski prvak od tada nije mirovao. Dva dana nakon seniorske titule, juniori su u finalu prvenstva izgubili od Uspinjače Gimke i osvojili srebro, a kadeti su završali bronačni u svojoj kategoriji. Uspinjača Gimka je tako osvojila naslove u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, a Futsal Dinamu je osim seniorskog zlata (i Superkupa) pripalo zlato u U15 kategroiji, najmlađoj koja se igra pod HNS-om.

Hrvatski prvak na svojim je kanalima objavio popis aktivnosti koje ga očekuju do početka sezone koja počinje tek u listopadu, nakon Svjetskog prvenstva na kojem sudjeluje i Hrvatska. Dakle, do početka sezone ostalo je četiri mjeseca, no, prema najavama Futsal Dinama, klub će biti itekako aktivan do sredine srpnja, kada će se održati večera za Plave prijatelje i otići na jednomjesečni godišnji odmor.

Već ovaj tjedan Futsal DInamo održat će tri aktivnosti, prije nego što će u nedjelju igrači, stožer, uprava i naravno navijači kluba proslaviti naslov prvaka nogometnog Dinama.

U današnjoj objavi Futsal Dinamo je objavio kako će u petak, 24. svibnja,organizirati druženje s navijačima na Cvjetnom trgu u Boniti u kojoj će biti izloženi pehari, a na tom događaju svi navijači koji nisu uspjeli ući na finale prvenstva moći će zatražiti povrat novaca za utakmicu i podignuti bianco kartu za bilo koju domaću utakmicu prvog dijela sezone.

U četvrtak volonteri kluba organiziraju 27. izdanje Dinamovog pub kviza, a isti dan prva momčad Dinama odigrat će nogometnu utakmicu protiv HNŠK Moslavine, trećeplasirane momčadi 4. NL Zagreb Središte, petog ranga hrvatskog nogometa.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 23. svibnja u 18:00 na Gradskom stadionu u Kutini, a ulaz se plaća 5 eura. Sav prihod od ulaznica ići će Zakladi Ivanova kuća koja pomaže oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te članovima njihovih obitelji.

Zanimljivo, Moslavina je posljednji klub u kojem je Tihomir Novak igrao prije dolaska u Dinamo. Naime, nakon odlaska iz Dobovca, Novak je jednu polusezonu proveo igrajući nogomet. Čak je zaigrao protiv Rijeke u Hrvatskom kupu koja je izbacila Moslavinu na jedanaesterce, a onda se na zimu pridružio Futsal Dinamu i vodio Plave do prve titule.

“Ta utakmica s Moslavinom zapravo je prvotno bila zamišljena kao ‘teambuilding’ za nas, da napravimo neko druženje na kraju sezone svi zajedno, ali u nekom malo drukčijem sportu. Da se okušamo kao ekipa u nogometu i da vidimo kako će to izgledati. I to je trebalo biti zatvorenog tipa, ali onda kad sam razgovarao s ljudima iz Moslavine, oni su to vidjeli kao priliku da od toga napravimo i jednu humanitarnu akciju što smo i ja i cijela ekipa odmah prihvatili. Nadam se da ćemo privući velik broj ljudi i da ćemo skupiti dosta sredstava za Zakladu Ivanova kuća. I naravno, rezultat je u drugom planu, ali mi uvijek idemo na pobjedu haha…”, rekao je Novak za Futsal Dinamovu stranicu.

Igrači Futsal Dinama 2020. okušali su se u košarci, u prijateljskoj utakmici protiv KK Dinama, tadašnjeg hrvatskog drugoligaša, a danas premierligaša. Odigrale su se dvije utakmice, jedna po futsal pravilima, a druga po košarkaškim, s time da je svaka 'domaća' momčad igrala s hendikepom. Ukupni rezultat pokazao se blago u korist Futsal Dinama, ali i košarkaši su se pokazali kao vrlo dobri u malom nogometu.

Sada će Futsal Dinamo zaigrati jednu nogometnu utakmicu, protiv hrvatskog petoligaša i 'prvi put' se okušati u nogometu. Namjerno smo pod navodnike stavili 'prvi put', jer svi igrači Futsal Dinama u mladim kategorijama igrali su (i) nogomet tako da im igra na velikom terenu sigurno nije nepoznanica.

Ono što će zanimljivo biti vidjeti jest kakvu će postavu Matija Đulvat poslati na teren. Hoće li na vratima krenuti Pavlić ili Piplica, hoće li Perić igrati na poziciji Brune Petkovića. Hoće li se Đulvat odlučiti na defenzivnu (5-3-2) formaciju protiv ipak favoriziranijeg domaćina, igrati u 'Dinamovoj' 4-2-3-1 ili će napasti Moslavinu s 4-1-4-1 formacijom? (N.R.)

Mogući sastav Futsal Dinama protiv Moslavine:

Pavlić - Gudasić, Zonjić, Prgomet, Dekanić - Mužar, Čekol - F. Novak, T. Novak, Postružin - Perić

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMoslavina

Ostale Vijesti