Uspinjača Gimka osvojila kadetsko i juniorsko prvenstvo, drama protiv Dinama u finalu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 19:35

Uspinjača Gimka okitila se naslovima prvaka u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, protiv Futsal Dinama (juniori) i Porto Tolera iz Ploča (kadeti). Posebno zanimljivo bilo je juniorsko finale, u kojem je Gimka dva puta nadoknadila prednost Futsal Dinama.

Nakon što je Futsal Dinamo u petak u seniorskoj kategoriji obranio naslov prvaka Hrvatske još ranije su Plavi to učinili i u U15 kategoriji. Velikim dijelom s igračima koji su prošle sezone donijeli prvi nacionalni trofej u Dinamove vitrine, a ove su također bili 'vjesnici' seniorskog naslova prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Futsal Dinamo je ove sezone osim tri zlata (HMNL, Superkup i U15 prvenstvo) osvojio srebro u juniorskoj kategoriji i broncu u kadetskoj.

Ako je Futsal Dinamo ove sezone ukupno bio najjači klub Hrvatske, onda je Uspinjača Gimka potvrdila da je ove sezone imala najjaču akademiju. Dinamovi 'nepobjedivi' pioniri svladali su Gimku u finalu U15 prvenstva s 5-1 još prije mjesec dana, no kadeti i juniori Uspinjače Gimke nadvisili su Dinamovce u svojim prvenstvima.

Zagrebačka momčad tako je osvojila dva zlata (juniori i kadeti) i jedno srebro (U15), od čega su u dva od tri navrata nadvisili gradskog i sportskog rivala Dinamo. Posebno dramatičan bio je juniorski okršaj, u kojem su se juniori Uspinjače i Dinama našli u direktnom okršaju.

Napomenimo kako je u polufinalu Dinamo s 4-3 svladao favorizirani Vrgorac, a Uspinjača je tek nakon boljeg raspucavanja šesteraca spriječila reprizu seniorskog finala i izbacila Olmissum nakon 3-3 u redovnom dijelu.

Finalna utakmica je bila posebno dramatična. Gimka je na kraju slavila 6-5 golom u posljednjoj minuti.

Mitrović je zabio za Dinamo, ali Tolj dva puta i Rečić Gimki donose preokret od 3-1. Dinamo se nije predao te Došen, Vukelić, Mitrović i Budimir Dinamu donose prednost od čak 5-3.

Kulić potom skreće loptu u svoju mrežu vraća Gimku na -1, a Uspinjača se potpuno vratila brzim golom Sarčevića.

Utakmica je bila izrazito dinamična, s mnoštvom prilika na obje strane. No, u posljednjoj minuti Rečić sjajnim pogotkom, svojim drugim na utakmici donosi Gimki novu prednost, a sve je bilo gotovo ubrzo, kada je dvostruki Dinamov strijelac Mitrović zaradio isključenje zbog grubog starta u nastojanju da Dinamo stigne do šesteraca.

Uspinjača Gimka je u nešto ranijem terminu svladala Porto Tolero s 5-3 i osvojila kadetski naslov. Uspinjača Gimka je dan ranije sa 6-3 nadvisila Futsal Dinamo u polufinalu, dok je drugi finalist bio Porto Tolero iz Ploča koji je izbacio Brod 035 i plasirao se u finale. Futsal Dinamo je danas u utakmici za treće mjesto pobijedio Brod i tako donio petu ovosezonsku medalju u Trg Krešimira Ćosića 11 – prvenstvo, Superkup, U15 te srebro u juniorima i broncu u kadetima.

Uspinjača Gimka je stigla do tri medalje, od čega dvije zlatne (juniori i kadeti) i jedno srebro (U15). No, seniori su im ispali iz HMNL-a, ali barem će u idućoj sezoni ova talentirana generacija moći stasati u 1.NL boreći se za trofej i ulazak u HMNL.

Napomenimo kako se trećim mjestom u juniorima okitio Vrgorac koji je uvjerljivo nadigrao Olmissum.

Ovim turnirima spušten je zastor na sezonu 2023/24 hrvatskog futsala koja je bila možda i najbolja u povijesti, budući da se reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo, imali smo dva kluba u Ligi prvaka i 'najuzbudljivije prvenstvo u državi'. 1.NL, ali i juniorske završnice potvrdile su da se u svim kategorijama ove godine igrao jako dobar futsal...

Slijedi nam duga pauza, do rujna, tako da ćemo imati vremena osvrnuti se na sezonu. (N.R.)

Prvaci Hrvatske u futsalu

Seniroi

1. Futsal Dinamo

2. Olmissum

Juniori:

1. Uspinjača Gimka

2. Futsal Dinamo

Kadeti:

1. Uspinjača Gimka

2. Porto Tolero Ploče

U15:

1. Futsal Dinamo

2. Uspinjača Gimka



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluUspinjača-GimkaUspinjačaFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti