Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Nakon Bubanje, Zekić dovodi još jednog Lokomotiviniog nositelja igre?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 08:01

Bordo klub ove sezone misli ozbiljno...

Silvijo Čabraja će novu sezonu na klupi Lokomotive dočekati s praktički potpuno novom udarnom postavom. Nikola Čavlina vratio se u Dinamo i odmah je posuđen Osijeku, Mateo Marić odletio je na Cipar u Omoniju, Karlo Bartolec i Branimir Kalaica pojačali su slavnu kazahstansku Astanu, a Kajzericu je napustio i zahvalnog Vladan Bubanja koji je prošle sezone, osim pozicije defenzivnog veznog, nerijetko obnašao i ulogu stopera.

Kajzericu je, dakle, već napustilo pet prvotimaca, Fabijan Krivak (šesti) se ozlijedio i neće ga biti (minimalno) jesenski dio sezone, Martin Šotiček (osmi) je i dalje u kombinacijama Dinama, a Robert Mudražija (deveti) bi se mogao priključiti Bubanji u FK Sarajevu, klubu kojeg je nedavno preuzeo naš trener Zoran Zekić. Tu vijest donosi medij iz susjedne BiH, Sport1. Pregovori između Mudražije i peterostrukog prvaka BiH, odnosno dvostrukog prvaka jake lige SFRJ, su u tijeku i u narednim danima trebali bismo znati hoće li hrvatski veznjak (27) priječi na Koševo ili će (još neko vrijeme) ostati na Kajzerici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mudražija je preko omladinskih škola Dinama i Zagreba stigao do salzburškog Lieferinga. No, brzo se vratio u HNL (Osijek) iz kojega je ostvario transfer u Copenhagen u iznosu od 2.7 milijuna eura. Danski klub ga je slao na posudbe u Rijeku i slovensku Olimpiju, a od 2022. ponovno je postao dio elitnog ranga hrvatskog nogometa kao igrač Slaven Belupa.

Prošlog ljeta stigao je u Lokomotivu u kojoj je odigrao sjajnu sezonu, posebno njen proljetni dio, zabivši pritom osam pogodaka i upisavši sedam asistencija. Mudražija je zabio oba pogotka u 2-1 pobjedi Lokomotive nad Hajdukom na Poljudu, a potom i jedan Rijeci u 3-1 pobjedi Lokosa u Kranjčevićevoj. Zbog tih pogodaka Mudražija je slavljen od Dinamovih navijača, budući da je Plavima pomogao doći do naslova, a čak ga se na kraju sezone spominjalo i u kontekstu mogućeg prelaska u Dinamo.

Ovaj ex-hrvatski U21 reprezentativac sada bi mogao prijeći u slavni sarajevski klub koji na naslov prvaka BiH čeka od 2020. godine.

Osim Zekića i Bubanje, Sarajevo je ovog ljeta već dovelo desnog beka iz Zrinskog Jurjevca, Brunu Unušića, te još šest mladih igrača. Dolazak Mudražije bi svakako bilo najveće ovoljetno pojačanje za Bordo klub koji je sezonu otvorio 1-0 pobjedom na gostovanju kod kazahstanskog Aktobea u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Jedini pogodak na utakmici zabio je Ganac Francis Kyeremeh u 90. minuti.

U Sarajevu od ranije igraju Lovre Rogić, Vinko Soldo i Edin Julardžija. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićRobert MudražijaFK Sarajevo

Ostale Vijesti