Foto: Astana Officail
Foto: Astana Officail

Službeno: Dvojica donedavnih Lokosa zajedno predstavljeni u novom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 17:07

Obojica iza sebe imaju vrlo dobre sezone pa tako ne čudi da su potpisali za klub kojeg redovno gledamo u kvalifikacijama za europska natjecanja, najčešće Ligu prvaka…

Branimir Kalaica i Karlo Bartolec napustili su Lokomotivu te sada i službeno predstavljeni u novom im klubu, Astani. Riječ je o klubu koji je sedam puta bio prvak Kazahstana i koji se trenutno nalazi na skromnom sedmom mjestu tamošnje Premijer lige, a tranziciju u novu sredinu sigurno će im olakšati dvojica Hrvata koji još otprije brane boje Astane, a to su vratar Josip Čondrić te Marin Tomasov, iskusni napadač koji već sada ima status legende kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tomasov je po broju nastupa na četvrtom mjestu vječne ljestvice, dok je po pogocima – uvjerljivo prvi! Iako će Zadar i Pašman zauvijek biti njegov domovi, Tomasov je u Kazahstanu već sedam godina, u Astani je već dosad ostavio neizbrisiv trag, a u 244 nastupa za klub skupio nevjerojatnih 101 pogodak te 88 asistencija. S druge strane, Čondrić je u Astanu stigao prije godinu i pol dana, dugo je bio prvi vratar kluba, ali je u posljednjih nekoliko utakmica preselio na klupu budući da je Grigorij Babajan tražio način kako da 'probudi' svoju momčad čija ambicija ove sezone bila napasti prvo mjesto u domaćem prvenstvu, iako se to sada čini kao nemoguća misija.

No, možda baš donedavni Lokomotivin dvojac Branimir i Karlo postanu jedan Tom, a drugi Cruise pa tako Astanu vrate u borbu za vrh. I samim time nemoguću misiju učine - mogućom! Trenutno je vodeća momčad prvenstva Ordabasy koji je prošle sezone svoj prvi naslov prvaka Kazahstana, a Astana trenutno za njima zaostaje sedam bodova. Nije malo, ali svakako nije ni nedostižno…

Kalaicu se jedno vrijeme povezivalo s Osijekom, ali te priče nisu imale nikakvu uporišnu točku. S druge strane, Bartolec, koji je za razliku od stasitog stopera imao važeći ugovor još godinu dana, bio je netko za koga se vjerovalo da će odlaskom Marića postati možda čak i kapetan momčadi, s Lokosima je dogovorio sporazumni raskid pa je tako Astana za okruglih nula eura u svoje redove dovela dva provjerena igrača koji će za njih sigurno biti veliko pojačanje.

Kalaica je s Astanom potpisao 2.5-godišnji, a Bartolec 1.5-godišnji ugovor. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Branimir KalaicaKarlo BartolecAstanaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaKazahstanHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti