Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

'Sizif' Čabraja ostaje bez pola momčadi, nitko ne zna kako će Lokosi izgledati u novoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 25.06.24. | 09:00

Strateg zagrebačkog prvoligaša pripreme bi mogao zaključiti bez čak šest prošlosezonskih nositelja igre. No, takva situacija mu ne bi bila nepoznanica...

Zagreb će od sezone 2024./25 ponovno imati samo dva prvoligaša. To možda i nije toliko loše budući da početkom 2025. (navodno) stadion u Kranjčevićevoj kreće u rekonstrukciju i pitane je kako bi se Grad Zagreb suočio s problemom stadionske infrastrukture kada bi morao omogućiti čak trima klubovima igranje domaćih utakmica u metropoli koja nema niti jedan pošteni nogometni stadion...

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovako će Dinamo i dalje biti domaćin u Maksimiru, a Lokomotiva će, najmanje jesenski dio predstojeće sezone, provesti u Kranjčevićevoj. A kako će momčad s Kajzerice izgledati u sezoni 2024./25.? E, pa, to pitanje je još neizvjesnije od početka rekonstrukcije sportske infrastrukture u hrvatskoj prijestolnici.

Silvijo Čabraja je u ponedjeljak započeo s pripremama za novu sezonu koju Lokomotiva otvara početkom kolovoza na Rujevici protiv Rijeke. Na prvom treningu našli su se sljedeći igrači:

Šubarić, Hendija, Savatović (vratari), Vranjković, Leovac, Žilinski, Markanović, Mersinaj, Utrobčić, Damjanić, Bičanić, Dajčer, Mašić, Vanzela, Bubanja, Smakaj, Bošković, Čabrajić, Kukavica, Mudražija, Ivančić, Elezi, Goričan, Šotiček, Šušak, Stanić, Čop, Tošković, Ružić, Ribar, Baždarić, Huskić (Viktor Kanižaj i Ivan Canjuga oporavljaju se od ozljeda, a Feta Fetai priključit će se pripremama kroz tjedan).

Nedavno smo objavili kako je dojučerašnji kapetan Lokomotive Mateo Marić napustio Kajzericu i pojačao ciparsku Omoniju iz Nicosije, a, nažalost, mladi Lokomotivin talent Fabijan Krivak pretrpio je ozljedu prednjih križnih ligamenata i sigurno ga neće biti na terenu do početka proljetnog dijela sezone. Krivak je prošle sezone dobio konkretnu priliku, nastupio je u 20 nastupa, zabio gol Dinamu, i opravdao očekivanja. U novoj sezoni očekivao se njegov dodatni iskorak, no o njemu će morati razmišljati tek nakon što kvalitetno odradi rehabilitacijski proces.

Odlazak Marića i ozljeda Krivaka, čini se, neće biti jedini hendikep za Čabraju u predstojećoj sezoni. Iako su Nikola Čavlina, Karlo Bartolec i Martin Šotiček i dalje 'stanovnici' Kajzerice, od tri 'kapitalca' očekuje se dolazak na druge sredine. Čavlina i Bartolec čak se nisu niti pojavili prvog dana priprema. Čavlinu, pisali smo, očekuje povratak u Dinamo koji će ga, špekulira se, poslati na posudbu u Osijek, a Bartolec je, pišu Sportske novosti, dobio ponudu iz Kazahstana te bi karijeru trebao nastaviti na zapadu Azije.

Šotiček je želja struke hrvatskog prvaka te bi u paketu s Čavlinom trebao prijeći u Maksimirsku 128 (hoće li biti prelazaka u suprotnom pravcu, recimo Lukasa Kačavende koji je rekonvalescent od dugotrajne ozljede koljena, u ovom trenutku nije izvjesno).

Još početkom godine špekuliralo se da bi Jon Mersinaj mogao prijeći u Frosinone, a pouzdani albanski stoper je također vrlo blizu odlaska iz Lokomotive u kojoj je proveo posljednjih šest godina i prometnuo se u jednog od nositelja igre ove mlade zagrebačke momčadi.

Napomenimo kako se na Čabrajinoj prozivci nije pronašao niti Branimir Kalaica što također sugerira kako bi bivši stoper Benfice od nove sezone mogao igrati na novoj sredini.

Prema navedenoj računici, postoji mogućnost kako Čabraja u idućoj sezoni možda neće moći računati na pola tuceta, odnosno više od pola udarne momčadi iz prošle sezone: Čavlina, Kalaica, Mersinaj, Marić, Šotiček i Krivak! Ponavljamo, od spomenutih igrača samo je Marić službeno napustio Kajzericu tako da Čabrajina svlačionica možda ipak ne pretrpi egzodus o kakvom se piše.

No, kada bi ga i pretrpjela, Silvijo 'Sizif' Čabraja pronašao bi se u situaciji u kakvoj se nalazi prije praktički svake sezone od kada je na ljeto 2021. sjeo na klupu Lokosa. Odlaskom nositelja igre, priliku u momčadi dobiju novi mladi igrači koje Lokomotiva (i Čabraja) razvijaju godinu do dvije dana, nakon čega ti igrači napuste klub, a Lokomotiva (i Čabraja) priliku daju novim mladim igračima koje razvijaju idućih godinu do dvije nakon čega napuste klub i tako sve ispočetka...

Što se dolazaka tiče, u kadar su za sada stigla tek dva igraća, Luka Dajčer iz Jaruna te Brazilac Tsutida Vanzela koji je prošle godine pobijedio u reality šou 'Utakmica života', nakon čega je nastupao u redovima sisačkog četvrtoligaša Segeste.

Lokosi prvu pripremnu utakmicu igraju u subotu u Varaždinu, nakon čega odlaze na desetodnevne pripreme u slovensko Pohorje. U Sloveniji bi Lokomotiva trebala odigrati tri pripremne utakmice, protiv Zrinjskog iz Mostara, češkog Bohemiansa 1905 i mađarskog ZTE-a. Podsjetimo, ove sezone Lokomotiva neće se pripremati u svojoj 'tradicionalnoj' bazi u Nizozemskoj.

Moguća postava Lokomotive za početak priprema:

Šubarić - Vranjković, Bubanja, Leovac, Žilinski - Smakaj, Fetai - Kanižaj, Mudražija, Goričan - Čop

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Silvijo ČabrajaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti