Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Najteži trening: Neki padali s nogu, jedan se igrač nije ni oznojio. 'Veteran' puca od snage, a Petković...

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 12.07.24. | 08:48

Svjedočili smo Dinamovom treningu u Austriji, popularno nazvanim 'killing me softly'. Ivan Nevistić otišao je u Zagreb na pregled

Kad smo u srijedu došli u Bad Radkersburg i ušli u Hotel im Park, u kojem je odsjeo Dinamo, odmah smo naišli na Sergeja Jakirovića. Sjedio je u lobiju i na mobitelu pratio pripremu utakmicu Rijeke. Otkrio nam je odmah planove za prijateljski sraz s bugarskim CSKA 1948, uveo malo u program priprema u Austriji, a onda kroz smijeh dobacio:

"Danas utakmica, a sutra (četvrtak, nap.a.) poslijepodne bit će 'killing me softly'. Tko preživi, pričat će", najavio je Jakirović najteži trening priprema, jedan od još tri slična, koji čekaju Dinamove nogometaše. Treniraju Modri u Austriji dvaput dnevno, no, zbog vrućine, koja ne odudara puno od toplinskog vala, kakvom svjedočimo u Hrvatskoj, prijepodnevni je trening laganiji, 'pod klimom' hotela, a onaj popodnevni počinje tek u 18.30. Ovaj u četvrtak krenuo je zagrijavanjem na terenu kod hotela, potom su igrači autobusom došli na oko kilometar udaljeni stadion lokalnog šestoligaša. Kakvim bi se voljeli dičiti i mnogi naši prvoligaši.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I, tu je krenulo, Sergej Jakirović i njegovi suradnici nisu imali milosti. Svjedočili smo kroz godine mnogim treninzima na pripremama, vidjeli svakakve trenerske zamisli i vježbe, ali teško se sjetiti da smo gledali ovakvo 'mučenje'. Naravno, dodatno je tu muku pogoršala i temperatura, koja se i ovdje rijetko spušta ispod 30 stupnjeva, a nakon više od sva sata treninga (uključujući i ono zagrijavanje), igrači kao da su jedva dočekali ulazak u ledenu kupku, koju su im kraj terena pripremili oružari i kondicijski treneri. Dakle, mijenjali su se kilometri 'suhe' trke s intenzivnim igrama s loptom, visokim presingom, završnicom... Pa onda nakon pet-šest minuta takve 'utakmice' opet trka, vježbe snage. I opet sve ispočetka. Neki su igrači pred kraj treninga već padali s nogu, drugi su se podbočili i duboko disali, Sandro Kulenović je nakon zadnjeg udarca i znaka za kraj legao na travu i ostao neko vrijeme u tom položaju, mladi igrači su u nevjerici vrtjeli glavom kao da su se pitali kako su to uopće izdržali. Bila je to prava 'ubijačina'.

No, jedan se igrač, takav je dojam, nije niti oznojio. Petar Sučić, o njemu je riječ, svaku je trkačku dionicu završavao bez grča na licu, na čelu kolone, kao da je mogao još toliko, a da se ne umori. Doista Sučić po tom pitanju podsjeća na Marcela Brozovića, doznali smo da ima najbolje rezultate u gotovo svim kategorijama na testiranjima. Nije čudno da Como za njega nudi osam milijuna eura, možda bi Talijani, da su ga uživo gledali, odmah podebljali ponudu. Nakon svih tih vježbi, Sučić je i u zadnjoj vježbi s loptom, u međusobnoj utakmici, ponudio nekoliko sjajnih poteza, prolazio kraj suigrača, pretrčavao ih lakoćom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

I dok za Sučića sve to i nije nešto neobično, poznate su njegove performanse, jedan je igrač, veteran, oduševio. Praktički, šokirao snagom i izdržjivošću. Kevin Theophile-Catherine u listopadu će napuniti 35 godina, ugovor mu traje do kraja sezone, a on u Austriji trenira kao junior, koji se tek mora izboriti za novi ugovor i nametnuti se treneru. Trkačke dionice čekao je u niskom startu, uvijek ih završavao prvi, jedini koji ga je uspio pratiti u njegovoj grupi (Sučić je bio u drugoj skupini) bio je Maxime Bernauer. A onda krenu te vježbe s loptom, dvoboji dviju momčadi, koje se stalno mijenjaju, a KTC opet ide 'kao na motoru'. Istrčava u presing, ulazi u duele, viče na suigrače da pokriju i zadrže suparnika, kao da se radi u ključnom dvoboju sezone. Theophile je izuzetno motiviran, puca od snage, nakon Sučića baš je on imao najbolje rezultate na tim uvodnim testiranjima, stigao je na pripreme spreman i doista mu rijetki mogu parirati. Inače, Theophile je odmah 'pod svoje' uzeo Raula Torrentea, novopridošlog stopera iz Granade, razlog je i taj što KTC govori španjolski pa je Torrenteu, koji, pak, želi što prije naučiti hrvatski, ujedno i prevoditelj.

Vidjeli smo na tom 'ubitačnom' treningu i da Marko Pjaca i Marko Rog mogu normalno izdržati ritam, vidjeli smo nekoliko vrhunskih poteza Martina Baturine, koji djeluje svježe, poletno i nakon puna dva sata treninga, a vidjeli smo i Brunu Petkovića. Rekao nam je Sergej Jakirović dan ranije da Bruno radi kao nikad, našalili smo se da se vjerojatno priprema za transfer. No, na tom je 'killing me softly' treningu u jednom trenutku ipak posustao. Te trkačke dionice završavao je uvjerljivo zadnji, nije više mogao sprintati, praktički je odustao od lova na priključak s ostalima, a vidjeli smo ga kako je i nekoliko minuta nezadovoljno mahao rukama, objašnjavao nešto ljudima iz Jakirovićeva stožera, ne znamo što, bili smo predaleko da bismo čuli. Taj intenzitet bio je za njega previše. Ali, znate li kako je završio taj trening, koji je bio zadnji potez? Petković je uzeo loptu, u trku pretrčao braniče, jednom od njih gurnuo loptu kroz noge i pogodio suprotan kut. Upravo je taj trening sve što morate znati o Bruni Petkoviću!

Spomenimo i da Ivan Nevistić ne trenira s momčadi, zbog problema s leđima nije bio niti u sastavu protiv Bugara. A taj je trening izbjegao, jer je s Dinamovim liječnikom dr.Ivicom Smodekom otišao u Zagreb na pregled magnetskom rezonancom. Valjda nije ništa ozbiljno, samo predostrožnost...



Tagovi

GNK DinamopripremeKevin Theophile-CatherinePetar SučićSergej Jakirović

Ostale Vijesti