Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Najava sezone - Svi klubovi HNL-a na jednom mjestu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 17:30

U petak, 21. srpnja, Derbijem između Dinama i Hajduka u Maksimiru počinje 33. izdanje HNL-a.

Proteklih dana na Germanijak.hr-u mogli ste pronaći profile svih klubova pred početak nove sezone HNL-a koja počinje u petak, 21. srpnja dvobojem između Dinama i Hajduka u Maksimru. U subotu, 22. srpnja igraju Rijeka i Rudeš te Osijek i Slaven Belupo, a u nedjelju na rasporedu su utakmice između Gorice i Varaždina te Lokomotive i Istre 1961.

Jesenski dio prvenstva završava 19. kolom 16. prosinca, proljetni nastavak je 27. siječnja, a posljednje, 36. kolo na rasporedu je 25. svibnja. U slučaju istog broja bodova za prvaka, mjesta u Europi i ispadanje odlučuju međusobni susreti dvaju ili više klubova, a ostali plasmani se u slučaju istog broja bodova odlučuju ukupnom gol-razlikom ili većim brojem postignutih golova.

Podsjećamo, prvo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, drugo i treće u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a pobjednik Kupa će u kvalifikacije za Europsku ligu.

Iz lige ispada posljednjeplasirani klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U nastavku donosimo profile svih klubova koji će se natjecati u 33. izdanju najvišeg ranga hrvatskog nogometa (klubovi su poredani s obzirom na plasman u prošloj sezoni).

DINAMO

HAJDUK

OSIJEK

RIJEKA

ISTRA 1961

VARAŽDIN

LOKOMOTIVA

SLAVEN BELUPO

GORICA

RUDEŠ



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekNK OsijekHNK RijekaRijekaIstra 1961Slaven BelupoLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK GoricaNK VaraždinVaraždinNK RudešRudešNajava sezone 2023./24.najava

Ostale Vijesti