HNS
HNS

Može li se Hrvatska izvući iz ponora: Kuba je ključ, ali protiv Brazila se ne smijemo predati

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 08:01

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Brazila, a ključna će biti posljednja utakmica protiv Kube...

Sve što se o reprezentaciji Tajlanda govorilo i pisalo prije utakmice s Hrvatskom pokazalo se točnim. Tajland se potvrdio kao ozbiljna futsalska nacija koja nije bez razloga viceprvak Azije, deveta na FIFA-inom renkingu i sedmerostruki uzastopni sudionik Svjetskih prvenstava. Hrvatskoj je ovo, s druge strane, tek drugi World Cup u povijesti, a u subotu su Futsal Vatreni odigrali prvu utakmicu na najvećoj smotri nakon 24 godine!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao najveću prednost Hrvatske u odnosu na Tajland apostrofirali su se naši pivoti. No, strateg azijske reprezentacije, Španjolac Miguel Rodrigo, minimizirao je učinak hrvatskih pivota na samo jedan gol Antonija Sekulića, a najbolji igrač utakmice (uz razbranjenog golmana Aruta Senbata) bio je pivot suparničke momčadi Muhammad Osmanmusa koji je zabio prvi pogodak na utakmici i bio nepremostiva prepreka za hrvatsku obranu...

Futsal Vatreni se sada nalaze u nezavidnoj situaciji. U drugom kolu, u srijedu 17. rujna (17 sati) igraju s Brazilom, po mnogima najvećim favoritom turnira koji se u prvom kolu poigrao s Kubom i svladao je s 10-0.

Očekivati bod(ove) protiv Brazila nije najzahvalnije, posebno jer su Brazilci ove godine prilično motivirani vratiti naslov u svoje vitrine nakon posrtaja na zadnja dva Svjetska prvenstva. Dvocifrena pobjeda nad autsajderom Kubom dodatno je podignula samopouzdanje Futsal Seleçau i Mavrovićevi izabranici u drugom kolu morat će se 'vaditi' protiv najtežeg mogućeg protivnika.

U slučaju (očekivanog) poraza od Brazila Hrvatskoj ostaje posljednja utakmica protiv Kube koju jednostavno moramo pobijediti. S tri boda u toj utakmici Hrvatska će skupinu završiti na trećem mjestu, ali pitanje je hoće li joj to biti dosta za biti jedna od četiri najbolje plasirane treće reprezentacije koje također prolaze u osminu finala.

No, u sportu nema 'garancije'. Niti da će Brazil sigurno pobijediti Hrvatsku, niti da će Tajland sigurno pobijediti Kubu, koja je protiv Brazila imala nekoliko ozbiljnih akcija i pokušaja, ali je brazilski golman bio nesavladiv.

Hrvatska je s duge strane protiv Tajlanda potvrdila svoj napadački potencijal i uigrane akcije, međutim, pokazala je i nevjerojatnu neefikasnost. Od 36 udaraca na suparnički gol, samo jedna lopta završila je u mreži tajlandskog čuvara mreže.

No, taj poraz, kao i čitav sijaset promašenih prilika protiv Tajlanda, možda i dodatno motiviraju Futsal Vatrene da u utakmici protiv Brazila dokažu kako imaju kvalitetu za prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu. Uostalom, čak i ako Hrvatska izgubi od Brazila, bitno će biti ne izgubiti s prevelikom razlikom, budući da će u slučaju više trećeplasiranih reprezentacija s istim brojem bodova odlučivati gol-razlika.

Efikasnost je nešto što će hrvatski stručni stožer morati 'po hitnom postupku' popraviti u narednim danima, ako želimo ostvariti rezultat na ovom turniru. Hrvatska se protiv Brazila neće moći nadati velikom broju šansi, ali šanse ćemo stvoriti. U toj utakmici morat ćemo realizirati i 'poluprilike' ako želimo dohvatiti pozitivan rezultat.

Nadalje, u posljednjem kolu protiv Kube, Hrvatska će također morati biti prilično efikasna, jer, nakon poraza od Tajlanda, u toj ćemo utakmici morati loviti visoku pobjedu kako bismo sa što boljom gol-razlikom na kraju prošli u drugi krug natjecanja...

Poraz protiv Tajlanda je razočaravajuć, možda i demoralizirajuć, ali Hrvatska i dalje sve ima u svojim nogama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti