Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Šamar Hrvatskoj na otvaranju SP-a: Moramo se vaditi protiv Brazila i Kube

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 13:46

Hrvatska i Tajland otvorili su 10. izdanje Svjetskog prvenstva u futsalu. Otvaranje kojeg Hrvatska neće pamtiti po najboljem.

Hrvatska reprezentacija u futsalu izgubila je od Tajlanda (1-2) na otvaranju Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu. Iako je Hrvatska imala 35 udaraca, a Tajland 19, azijska reprezentacija iskoristila je greške u hrvatskoj obrani i slavila na otvaranju Mundijala. Junak dvoboja bio je tajlandski vratar Arut Senbat koji je upisao 14 obrana. Hrvatsku sada očekuju susreti protiv Brazila (17. rujna) i Kube (20. rujna) u kojoj lovi barem treće mjesto koje joj može donijeti plasman u iduću fazu natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mavrović je na teren poslao petorku PrimićNovak, Vukmir, Jelovčić, Perić, a danas nije mogao računati na suspendiranog Kristijana Postružina.

Hrvatska, koja je zaigrala u novoj garniture dresova, koje nosi i nogometna A reprezentacija, bolje je otvorila utakmicu, s dvije (polu)prilike koje su kreirali Luka Perić i Franco Jelovčić, a prvi pokušaj na suprotnoj strani imao je Muhammad Osamanmusa, najveća talijanska zvijezda. Upravo je spomenuti Tajlanđanin u 3. minuti zabio vodeći gol na utakmici. Nakon slabije reakcije hrvatske obrane Kristada Wongkaeo dodao je do Osamanmuse koji pogađa ispod Primića za vodstvo azijske reprezentacije.

Nakon primljenog gola, naš stručni stožer promijenio je četvorku, ušli su Duje Kustura, Kristian Čekol, Dario Marinović i Antonio Sekulić. Prvi je u takvoj formaciji zaprijetio Kustura udarcem s distance, a iz kornera kojeg je Hrvatska dobila probao je i Čekol.

Uslijedio je niz udaraca Hrvatske. Sekulić je pogodio stativu, i još dva dobra udarca, a opasne pokušaje imali su Josip Jurlina, Jelovčić (dvaput), Marko Kuraja, Niko Vukmir, Tihomir Novak i Kristian Čekol…

Koliko je Hrvatska bila dominantna u prvom dijelu potvrđuje statitsika. Hrvatska je imala 20 udaraca, a Tajland pet. No, Arut Senbat bio nesavladiv, upisao je sjajnih osam obrana i bio je najzaslužniji za odlazak Tajlanda na odmor s minimalnom prednosti.

No, u nastavak utakmice bolje ulazi Tajland,. Azijati su često dolazili do šesnaesterca Hrvatske, a u 23. minuti opasni Osamanmusa mogao je udvostručiti prednost svoje reprezentacije, nakon tranzicije izašao je sam na Zorana Primića, no hrvatski golman obranio je pokušaj tajlandskog pivota. Tajland je dobro zatvorio pristupe svojem golu te smo na prvu priliku u nastavku čekali do 27. minute kada je udarac Jelovčića iz uigrane akcije pucao kraj gola.

U 30. minuti ponovno se u prilici našao Osamanmusa, ali je Primić je obranio i odbio loptu u korner. No, Tajland je iz tog uigranog prekida iz kornera stigao do drugog pogotka. Lopta je došla do Jungwongsuka koji je zakucao loptu iza leđa Primića i udvostručio prednost Tajlanda. No, Hrvatska je, srećom, brzo odgovorila. U idućoj minuti Dario Marinović pronašao je Sekulića koji se sjajnom reakcijom oslobodio čuvara i pogodio u suprotni kut za smanjenje tajlandskog vodstva.

No, iduća prilika ponovno je pripala Tajlandu, odnosno nezgodnom Osamanmusi koji se izborio za novi udarac, ali je Primić ponovno bio siguran. Na drugoj strani sjajnu je šansu imao Sekulić koji se ponovno oslobodio čuvara i snažno pucao, ali Senbat upisuje novu obranu.

Dvije i pol minute prije kraja, Hrvatska je krenula u igru s golmanom-igračem. Jurlina je pucao dvaput s distance, ali Senbat upisuje obrane broj 13. i 14. Probao je za kraj i Tihomir Novak, ali nije uspio. Tajland je slavio na otvaranju Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu.

Hrvatska – Tajland 1-2

Dvorana: Bukhara, Uzbekistan

Strijelci: 0-1 Osamanmusa (3., Wongkaeo), 0-2 Jungowngsuk (30.), 1-2 Sekulić (31., Marinović)

Hrvatska: Primić, Vukmir, Novak, Jelovčić, Perić, Bašković, Kustura, Čekol, Kuraja, Marinović, Sekulić, Jurlina, Mataja

Tajland: Senbat, Praphaphan, Phalaphruek, Jungwongsuk, Osamanmusa, Hankampa, Wingwon, Sornwichian, Wongkaeo, Hanphon, Aransanyalak, Srirangpirot, Thueanklang, Shaemcharoen

Sudac: Cristian Espindola

Žuti karton: Jelovčić (Hrvatska)



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Futsal

Ostale Vijesti