Fifa.com
Fifa.com

Brazil s 10-0 pobjedom najavio susret s Hrvatskom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 16:25

Najveći favorit Svjetskog prvenstva u futsalu uvjerljivo je otvorio natjecanje...

Brazilci su najtrofejnija futsal nacija svih vremena, ali na posljednja dva Svjetska prvenstva osvojili su samo jednu broncu. Futsal Seleçao ima ambiciju vratiti trofej naslova prvaka svijeta u svoje dvorište, a pohod na zlato otvorili su s uvjerljivom 10-0 pobjedom nad reprezentacijom Kube.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako visoki rezultat i nije toliko iznenađujući jer su stručnjaci Brazil okarakterizirali kao jednog od najvećih favorita turnira, a Kubu kao možda i najvećeg autsajdera, posebno jer je viceprvak Sjeverne Amerike prije prvenstva bio suočen s 'dezerterstvom' čak petorice igrača koji su u 2024. pobjegli iz kampa reprezentacije i zatražili azil u drugim državama.

Čak više iznenađuje dobar otpor Kube koja je do 11. minute gubila 'samo' 0-1, a na kraju je upisala čak 25 udaraca na vrata Brazila (samo usporedbe radi, Tajland je Hrvatskoj uputio 19 udaraca!). No, osim brazilskih napadača, sjajan je bio i brazilski golman Willian koji je sa sedam obrana sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Marcel je u 2. minuti doveo Brazil u vodstvo, a drugi pogodak stigao je tek u 11. kada je poentirao Neguinho, igrač Palme Futsal koja će u drugoj polovici listopada ugostiti hrvatskog prvaka Dinamo u Glavnoj rundi Lige prvaka. U 13. minuti Marlon i Felipe Valero povisili su na 4-0 i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Sve je bilo riješeno u 23. minuti kada su Marcel i Marlon postigli svoje druge pogotke na utakmici. Brazil je pobjegao Kubi na +6. Sedmi pogodak Futsal Seleçao zabio je u 25. preko sjajnog Pita, a osmi gol postigao je Arthur u 28. Do kraja utakmice Marcel i Marlon zabili su svaki po jedan pogodak i tako kompletirali svoj hattrick.

Brazil je tako s 10-0 pobjedom otvorio Svjetsko prvenstvo, a u drugom kolu sučelit će se s Hrvatskom (17. rujna, 17 sati, HTV 2) s ciljem potvrde prolaska u drugi krug.

U prvoj utakmici skupine A Paragvaj je svladao Kostariku 5-2, a posljednja utakmica prvog dana natjecanja igra se u 17 sati između domaćina Uzbekistana i Nizozemske.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Hrvatska futsal reprezentacijabrazilska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti