REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

“Modrić je Petar Pan i neće prihvatiti sekundarnu ulogu u Realu“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 13:50

Hrvatski kapetan je još jednom sve oduševio

Luka Modrić još je jednom sve ostavio bez daha kada je pokazao što još može s 39 godina u dresu Real Madrida. Njegov je klub stigao do prve ovosezonske gostujuće pobjede, a Luka je igrao od prve do zadnje minute. Ostavilo je to u šoku mnoge, a zbog izdanja protiv Sociedada, španjolski novinar Antonio Romero je za As.com napisao: "Modrić je Petar Pan", referirajući se, naravno, na sliku vječnog dječaka.

"Gotovo četrdesetogodišnji hrvatski veznjak bio je jedini igrač Bijelih koji je ostao hladan i imao dobru prosudbu s loptom kada je Real Sociedad najviše pritiskao. U ovom neracionalnom kalendaru, kada većina igrača dolazi rastrgana s reprezentativnih utakmica, Modrić je i dalje u formi, iako je odigrao sve za svoju zemlju. U Hrvatskoj je i dalje neprikosnoven. Ancelotti ga je stavio među prvih jedanaest jer nije imao izbora zbog pošasti žrtava, a kapetan je odgovorio klasom na teškom terenu i protiv rivala koji je grizao", napisao je pa dodao:

"I dok se Güler mučio s utakmicom, Luka je još jednom pokazao najskeptičnijima da njegova osobna iskaznica nema puno veze s njegovim nogometnim godinama. Evidentno je da je suludo pomišljati da bi veteranski veznjak mogao biti starter tijekom cijele sezone, ali jučer je još jednom pokazao da neće prihvatiti sekundarnu ulogu u momčadi. Na kraju, Luka postavlja svakoga na svoje mjesto i kad se lopta zakotrlja malo je tko bolji od Modrića. A Ancelotti i njegovi suigrači to znaju."

Isti ga je list pohvalio i dok je dijelio ocjene igračima:

"Najveća očekivanja za Hrvata. U prvom dijelu pokušao je kontrolirati ritam utakmice, iako mu je bilo teško protiv vrlo fizički moćne ekipe Real Sociedada. Ipak, poslao je odličnu loptu koju je Rüdiger zamalo pretvorio u pogodak te je pred kraj poluvremena ubacio opasnu loptu. Vidjela se neiscrpna kvaliteta. U drugom poluvremenu, nakon golova, osjećao se ugodnije. Osim toga, zamalo je postigao gol snažnim udarcem u posljednjim trenucima."



Tagovi

Luka ModrićReal MadridLa Liga

Ostale Vijesti