Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Manenica nasljeđuje Peras, novi član Uprave stiže iz Poljske. Ljetni prijelazni rok? “Nećemo puno trošiti!“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.06.24. | 20:08

Nove odluke i kadroviranja u Maksimiru te najave kako će izgledati Dinamov mercato

Zvonimir Manenica novi je predsjednik Dinamove Uprave! Dosadašnji član Uprave s 'najjačim potpisom' službeni je nasljednik Vlatke Peras, koja je nedavno smijenjena s te funkcije. Dakako, da bi Manenica potpuno formalno mogao obavljati taj posao, morat će u Maksimiru promijeniti sistematizaciju radnih mjesta, jer po aktualnim pravilima nema uvjete, ali to je, kažu u Maksimiru, formalnost i bit će uskoro provedeno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A dobio je Dinamo i još jednog, četvrtog člana Uprave. Uz Manenicu, Danijela Tomačića i Darka Podnara, od 1.kolovoza u Upravi će sjediti i Hrvoje Puhalo. Sportskoj javnosti nepoznat, ali u gospodarskim krugovima iznimno cijenjen, dolazi iz - Poljske! Bio je tamo i predsjednik Uprave Podravke, trenutno je član Uprave tvrtke Mokate grupa, megauspješne tvrtke, koja se bavi distribucijom kave i čajeva. Prije dvije godine dobio je i Forbesovu nagradu, a posebno se, tvrde oni koji poznaju njegove rezultate, ističe povećanjem prihoda u svakoj tvrtki u kojoj je radio. To će mu biti osnovni zadatak i u Dinamu, bit će član Uprave za prodaju i marketing, baš u tom segmentu u Maksimiru vide veliki potencijal i vjeruju da bi u idućem razdoblju trebalo biti znatnih pomaka. Naravno, u nogometu, posebno u Dinamu, to je nekad znatno teže nego u 'običnoj' kompaniji, ovisiš često od jednom golu, stativi, ozljedi... Zato će pred Puhalom biti veliki izazov.

“Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Hrvoja Puhala kao novog člana Uprave Dinama. Drago mi je da je prihvatio poziv Dinama da se vrati u domovinu i da bogato iskustvo prenese na sektore za koje će biti zadužen. Njegovi rezultati pokazuju da zna stvarati dodatni kapital i razvijati marketing i prodaju, dva važna segmenta kluba za koja od prvog dana komuniciramo kao veliki potencijal rasta prihoda kluba i pozicioniranja kao globalnog brenda. Vjerujem da to s Hrvojem možemo ostvariti u ovom mandatu i dodatno ojačati neosvojivu plavu tvrđavu koju gradimo. Ono što mi se osobno svidjelo kod njega je što u svrhu ostvarenja ciljeva konstantno potiče suradnike na razmišljanje izvan okvira i davanje slobode u izražavanju“, rekao je Dubravko Skender, dopredsjednik kluba.

Inače, na sjednici Izvršnog odbora, koji je donio ova imenovanja, sportski direktor Marko Marić predstavio je i strategiju i viziju nadolazećeg prijelaznog roka. Dinamo kreće iz play-offa Lige prvaka, ima zajamčenih 15-ak milijuna eura od Europe, navijači, uobičajeno, očekuju bogat prijelazni rok i neka jaka imena u Maksimiru. No, strategija je tu jasna, Dinamo se želi pojačati, biti europski konkurentan, planira se dolazak pet-šest igrača. Ali, daleko do toga da će se Modri rasipati milijunima, nije u planu velika financijska potrošnja. Cilj jest jačanje momčadi, ali i održavanje financijske stabilnosti kluba. Bit će, dakle, i za Marića i sportski sektor to također - izazov.

 “Zvonimir Manenica je u ovih par mjeseci kao član Uprave dokazao kako je jedan od vodećih eksperta za pitanje financijska i općih poslova, te mu je povjerena odgovornost pozicije predsjednika Uprave. Njegove domene financija i općih poslova i dalje ostaju prioritet u poslovanju i vjerujem da će nastaviti u kvalitetno i odgovorno voditi klub prema potpunoj stabilizaciji poslovanja. Financijska slika kluba je pod kontrolom, ali jasno je da dugoročno želimo još veću stabilnost. Sa Zvonimirom na toj poziciji, te Markom Marićem kao sportskim direktorom kluba stvorili smo jaku sinergiju između financijskog i sportskog sektora u stvaranju dugoročne financijske stabilnosti usko povezanoj s rezultatskom izvrsnosti“, dodao je Skender.

A razgovaralo se, kako smo najavili, o budućoj suradnji s 'imenjacima', Ženskim nogometnim klubom Dinamo, Odbojkaškim klubom Dinamo, Futsal Dinamom i KK Dinamom. Ta će suradnja u prvo vrijeme biti na razini zajedničkih marketinških akcija i promocija, neka 'zajednička kasa' trenutno nije u planu, kao ni osnivanje sportskog društva. Za takve stvari ipak su potrebne korijenite promjene pa i članski referendum...

Spomenimo i da je Dražen Milićević smijenjen s funkcije direktora Dinamo Tradea, još uvijek je formalno voditelj razvoja prodajnog programa, ali, pitanje je dokle!?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoDinamo Izvršni odborZvonimir ManenicaHrvoje PuhaloMarko Marić

Ostale Vijesti