Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Saudijci dolaze po Maura Perkovića? Dinamu opet ponuđen poljski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.06.24. | 08:00

Svakodnevno se u Maksimiru zahuktava ljetni prijelazni rok, puno je novih glasina i informacija

Dok se u Maksimiru iščekuju glavne priče prijelaznog roka, status Petkovića, ostanak ili odlazak Baturine, dolazak Pjace... dosta je govorkanja oko transfera, koji nisu (bili) u prvom planu. Jedan od takvih, pomalo i neočekivanih, mogao bi biti transfer Maura Perkovića. I to, gdje? U Saudijsku Arabiju!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladi (21) Dinamov branič, koji iza sebe ima solidnu sezonu, s određenim, očekivanim oscilacijama, mogao bi, izenađujuće, otići u trenutno najbogatiju ligu svijeta. Naime, prema našim informacijama Perković je na popisu potencijalnih pojačanja čak tri kluba, dva prvoligaška i jednog drugoligaškog, s time da to u Arabiji ide malo drukčije. Konačnu odluku, podizanje rampe za transfer igrača, koji nisu svjetske megazvijezde, donosi Ministarstvo sporta. Ali, kako doznajemo, Perković je već uveden u tamošnji sustav potencijalnih pojačanja i sad se čeka odluka Ministarstva. Ako ta institucija upali zeleno svjetlo, tada bi Saudijci mogli krenuti u realizaciju tog transfera. Žele Saudijci, to smo isto čuli, dovesti određeni broj mladih igrača iz Europe, 2003.godište i mlađe, razvijati dalje svoj nogomet, ne bazirati ga samo na zvijezdama u zalasku karijere. Perković, očito, odgovara tom profilu i sad se čekaju daljnji koraci. Naravno, ako dođe do konkretnog posla, pitat će se i Dinamo i Perkovića, neće ga ni Modri baš dati ispod cijene. Platili su ga oko dva milijuna eura, na TM-u (što ne mora biti tržišno istinito) cijena mu je porasla na pet milijuna eura, nema nikakve logike da Dinamo Perkovića proda za 'kikiriki'. Isto tako, iz drugih izvora, saznali smo da sam Perković i ne bi imao ništa protiv transfera, jer, novac, koji bi zaradio u Arabiji, a spominje se iznos od 1,5 milijuna eura godišnje, teško može dobiti igdje. E sad, bi li time zaustavio napredak svoje karijere i je li prerano za odlazak u Arabiju, to svatko gleda na svoj način.

Mauro Perković prošle je jeseni izborio mjesto u Dinamovih prvih 11, bio i jedan od boljih pojedinaca u siromašnoj polusezoni Modrih, igrajući najviše lijevog beka, manje stopera, što mu je primarna pozicija. Međutim, na proljeće je izgubio mjesto, malo pao i u formi, nije bio prva opcija niti za beka niti za stopera, a u kojem smjeru ide Dinamova priča uoči prijelaznog roka, izgleda da ni u novu sezonu ne bi krenuo u statusu prvotimca. Dinamo traži dva nova stopera, traži se i lijevi bek, a tu je već Ogiwara, što je dokaz da je perd Perkovićem neizvjesno ljeto i teška borba za mjesto u momčadi. Stoga, ne treba iznenaditi ako bi hrvatski U21 reprezentativac napusti Maksimir.

A kad govorimo o lijevom beku, pisali smo zadnjih dana o dvojici igrača, Španjolcu Janu Oliverasu (20), Španjolcu iz Romine mlade momčadi i mladom Šveđaninu Samuelu Dahlu (21) iz Djurgardeena, koji je već debitirao i za reprezentaciju. A Dinamu je ponovno ponuđen i Poljak Bartlomiej Wdowik (24). Poljski reprezentativac, koji će igrati i na Euru, stadardni je igrač prvaka Jagiellonije, a bio je Dinamova meta u zimskom prijelaznom roku, želio ga je Sergej Jakirović, ali Modri tada nisu htjeli ići u prevelike izdatke. Sad se opet zakotrljala priča oko Wdowika, iza kojega je još jedna sjajna sezona, ali, čini se da ni ovaj put od toga neće biti ništa. Barem zasad. Oliveras i Dahl, koji su nešto mlađi od Poljaka, ipak su prve opcije, s tim da je Dahl trenutno preskup. No, dugo još traje prijelazni rok, sve je moguće, svakakvi preokreti, a vjerojatno će svakog dana isplivati neko novo ime...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMauro Perkovićsaudijska nogometna ligaSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti