Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo dobiva novog predsjednika Uprave te ugovor o suradnji s Futsalom i KK Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 14:30

Na novoj sjednici maksimirskog Izvršnog odbora bit će govora i o financijskoj i sportskoj strategiji ljetnog prijelaznog roka

U srijedu će u Maksimiru opet biti zanimljivo, na 'meniju' je nova sjednica Izvršnog odbora. A to znači da nas očekuju neke nove, konkretne ideje i odluke. Prema informacijama Germanijaka, Dinamo bi mogao već sutra dobiti još jednog novog člana Uprave te predsjednika Uprave, nasljednika Vlatke Peras. Podsjetimo, Dinamo je nedavno udijelio iznaredni otkaz Vlatki Peras, očekuje se da bi ta priča mogla dobiti i sudski epilog, no, u Maksimiru ne žele čekati s izborom novih ljudi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, nije još jasno tko bi mogao uopće nasljediti Peras, budući da su po važećoj sistematizaciji za tu funkciju potrebni uvjeti, koje ispunjava jedino Vlatka Peras i još možda dvoje, troje ljudi. Jedan bi mogao Božidar Šikić. No, nije nemoguće da će Dinamo prvo promijeniti sistematizaciju radnih mjesta, to je proces koji predlaže Uprava, a potvrđuje Izvršni odbor. Dakle, ne bi trebao biti kompliciran postupak. Hoće li predsjednik Uprave onda postati Zvonimir Manenica, koji je nedavno postao četvrti (odnosno, sad treći) član Uprave, uz privilegij da je njegov potpis najvažniji na svakom dokumentu, odnosno, bez njegova parafa ne može Uprava sklopiti nijedan posao. Ili će možda ipak Dinamo pronaći nekog novog šefa Uprave, više orijentiranog sportskom sektoru? Vidjet ćemo možda već u srijedu, zasad je u javnost procurilo tek ime Hrvoja Balena, predsjednika Uprave Algebre, kao favorita za ulazak u Upravu u funkciji njezina člana. Inače, Izvšrni odbor će birati člana i predsjednika Uprave na prijedlog Dubravka Skendera, Dinamova dopredsjednika.

Osim te teme, sportski direktor Marko Marić upoznat će Izvršni odbor s financijskom i sportskom strategijom ljetnog prijelaznog roka. Dakle, nimalo nevažna točka dnevnog reda, štoviše, u ovom trenutku, vjerojatno, i ključna. Nakon toga trebalo bi se konkretnije znati kojim će putem Dinamo ovog ljeta, kako će slagati momčad u pohodu na Ligu prvaka, kojoj je nadomak, udaljen samo dvije utakmice od nje. A Izvršni odbor maksimirskog kluba potpisat će i ugovor o suradnji s druga dva Dinama, Futsal Dinamom i KK Dinamo. Nije tajna da u Maksimiru postoji ideja stvaranje jednog šireg sportskog društva, na čelu s GNK-om, a Futsal Dinamo u toj je priči jedna od polazišnih točaka. No, KK Dinamo ipak je nešto drugo, premda je njegov predsjednik Marijan Pojatina istovremeno i član Dinamova IO-a, još uvijek je u Maksimiru puno više onih koji 'naginju' Ciboni ili za nju navijaju... Kako će ta suradnja Dinama s druga dva Dinama u prvoj fazi izgledati, reći će Izvršni odbor, ali nije nemoguće da upravo ovaj ugovor bude prvi korak prema tom budućem sportskom društvu.

Nažalost, na sjednici IO-a, barem u dnevnom redu, nije predviđena nikakva točka vezana na stadion. Ta je priča opet zastala...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoDinamo Izvršni odborDubravko SkenderVelimir Zajec

Ostale Vijesti