Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

TM ažurirao cijene HNL-ovaca: Igrači Dinama i Rijeke profitirali, Osijekov dragulj znatno poskupio

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 09:30

Izuzev Pukštasa i Sigura, dobar dio najviđenijih igrača Hajduka dožvio je osjetni pad cijene

Nakon spuštanja zastora na domaći nogomet, stigla je i ažurirana vrijednost HNL igrača koju je sproveo Transfermarkt. Na toj listi najskuplji igrač domaćih pašnjaka je – Martin Baturina. Ofenzivcu Dinama je porasla cijena na okruglih 20 milijuna eura, ili dva milijuna eura više u odnosu na prosinac prošle godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Drugi najvrjedniji HNL-ovac je Rokas Pukštas, veznjaku Hajduka je vrijednost također porasla za dva milijuna eura i sada je na osam milijuna. Treći je Marko Livaja s vrijednošću od pet milijuna eura, s tim da je njemu cijena skliznula milijun i pol eura dolje. Isto toliko vrijede i dva riječka aduta Niko Janković (porast od dva milijuna) i Toni Fruk (porast od 1,5 milijuna), kao i Mauro Perković (porast od 1,5 milijuna) i Bruno Petković (ista cijena).

Zanimljivo je i kako je najveći porast vrijednosti doživio Osijekov dragulj Anton Matković kojeg Transfermarkt cijeni na četiri milijuna eura, što je deset puta više nego što je vrijedio prije pola godine.

Osim Livaje, još je nekolicini igrača Hajduka pala vrijednost. Tako je Josip Brekalo procijenjen na 3,5 milijuna eura, što je pad od jednog milijuna, dok je Filipu Krovinoviću pala cijena za 700 tisuća eura i sada vrijedi 2,8 milijuna eura.

Osjetno je opala i cijena Ivana Perišića, čak dva milijuna, ali to je i logično s obzirom na to da hrvatski reprezentativac nije bio na terenu gotovo čitavu sezonu

.Ukupna vrijednost HNL klubova iznosi 233,76 milijuna eura. Što se vrijednosti klubova tiče, Dinamo drži primat u ovoj kategoriji, Modri su trenutno procijenjeni na 74,85 milijuna eura. Drugi po redu je Hajduk čija vrijednost iznosi 52,48 milijuna eura, dok je Rijeka na 44,25. Top 5 zatvaraju Osijek s vrijednošću od 23,70 milijuna eura te Lokomotiva s 13,68.

Zatim slijedi gužva, Gorica vrijedi 12,10 mil. eura, Istra 1961 10,20, Slaven Belupo 9, a Varaždin 8,1. Donedavni prvoligaš Rudeš vrijedi 4,85 mil. eura.


I da, povratnik u elitni rang Šibenik vrijedi 5,86 milijuna eura, a još su dvije momčadi u drugom razredu vrednije od Rudešama: Vukovar 5,55 mil. eura i Zrinski 5,01 milijun. (G)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNLGNK DinamoHNK RijekaHajdukMartin BaturinaRokas PukštasMauro PerkovićBruno PetkovićAnton MatkovićHrvatska nogometna ligaPrva nogometna ligaTransfermarktLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti