REUTERS/Lorraine Osullivan
REUTERS/Lorraine Osullivan

PAO za Slovenca traži pet milijuna eura, ali mogla bi presuditi igračeva želja za odlaskom!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.06.24. | 16:30

Adam Gnezda-Čerin pomalo je neočekivana meta Modrih, ali i igrač, koji je, očito, zapeo za oko struci Modrih

Adam Gnezda-Čerin (24), standardni slovenski reprezentativac, kako je otkrio Germanijak, mogao bi biti jedno od prvih novih imena u Dinamovoj svlačionici ovog ljeta. Dinamov predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić bili su u utorak u Ljubljani, pratili ga uživo u utakmici protiv Armenije (2-1), gdje je odigrao svih 90 minuta. Naravno, nije ta utakmica bila nikakav 'filter', ipak je riječ o prijateljskom dvoboju, već nazočnost Dinamovih čelnika na Stožicama sugerira da je ideja o dovođenju Gnezda-Čerina već u poodmakloj fazi. Kako doznajemo, Dinamo je već razgovarao s Panathinaikosom, kontaktirao je i Gnezda-Čerinove agente i razgovori su otvoreni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tog veznjaka pamtimo iz Rijeke, gdje je bio na posudbi iz Nürnberga, ostavio je solidan, ali ne i spektakularan dojam, u Panathinaikosu je dvije sezone gotovo standardan, prošle je sezone odigrao 40 utakmica i zaslužio vrlo dobre kritike. Svejedno, ipak je on pomalo neočekivana meta Dinama za ljetni prijelazni rok, no, očito je maksimirskoj struci zapeo za oko. Velimir Zajec usko je vezan za Panathinaikos, legenda je atenskog kluba pa bi to mogla biti olakotna okolnost pri zaključivanju ovog posla. No, ono što je prepreka jest - odšteta. Naime, Grci u startu, navodno, traže pet milijuna eura, što je za Dinamo previsoka svota. Modri sigurno neće toliko platiti ni za koga pa ni za Gnezda-Čerina.

Ali, ono što bi, uz Zajecove odnose s PAO-om, mogao biti Dinamov adut jest igračeva želja za odlaskom. Premda je prvotimac 'Zelenih', Slovenac ima, kažu grčki i slovenski kolege, jedan od najmanjih ugovora u svlačionici, a on mu istječe u ljeto 2026. Tijekom proljeća počeli su pregovori oko 'podebljanja' ugovora, ali su nedavno opet zapeli, sadm Gnezda-Čerin, prema tim informacijama, nije zadovoljan ponudom Panathinaikosa. Grci su sad najavili da bi ipak željeli nastaviti pregovori i da su se spremni malo 'rastegnuti', ali, pitanje je, želi li sad Gnezda-Čerin pristati na te uvjete. Navodno je Slovenac skloniji odlasku, svjestan da na tržištu dobro kotira. I, možda bi baš njegova želja za odlaskom mogla presuditi, znate kako ide ona priča 'nema smisla zadržavati nezadovoljnog igrača'... Hoće li ga Dinamo, prilika da zaigra u Ligi prvaka ili barme Europskoj ligi toliko zaintrigirati da napravi pritisak u Panathinaikosu? Ili će, možda, prihvatiti neku drugu ponudu, jer, Dinamo, navodno, nije jedini koji ga želi dovesti?

Zadnju riječ će, u svakom slučaju, imati njegov aktualni klub, Gnezda-Čerin igrat će i na Euru, Grcima se sigurno ne žuri s njegovom prodajom, iako bi u Maksimiru bili najsretniji da se sve riješi što prije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoAdam Gnezda ČerinSlovenijaVelimir ZajecPanathinaikos

Ostale Vijesti