Pixsell
Pixsell

Mahir Emreli: „Qarabag ima stabilniji roster i u dobroj je formi, ali iskustvo je na strani Dinama“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.08.24. | 11:45

Bivši igrač Qarabaga i Dinama Mahir Emreli najavio je međusobni ogled svoja dva bivša kluba u playoffu Lige prvaka.

Qarabag je u utorak, u jednoj 'ludoj' utakmici svladao Ludogorec u Razgradu sa 7-2 nakon produžetaka i prošao u playoff Lige prvaka unatoč 1-2 porazu u prvoj utakmici. Sljedeći Qarabagov suparnik je Dinamo, a poveznica između ta dva kluba je Mahir Emreli.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Emreli je u Dinamo stigao početkom 2022. iz Legije u koju je stigao iz Qarabaga. Ovog ljeta spominjao se njegov mogući povratak u Azerbajdžan, ali je na kraju pojačao slavnog njemačkog drugoligaša Nürberg.

„Qarabag je ostvario izvanredan rezultat. Rad Gurbana Gurbanova je nevjerojatan. Sa svojim rotacijama i izmjenama je utjecao na tijek i ishod utakmice. Qarabag je nesretno primio gol, ali se kroz cijeli susret, čak i u trenucima kada je Ludogorec vodio, vidjelo da je azerski klub bolja momčad. Igrači su pokazali karakter. Iz utakmice u utakmicu su sve bolji. Čestitam Qarabagu na ovoj velikoj pobjedi, jednoj od najvećih u povijesti našeg nogometa“, rekao je Emreli za azerisport.com.

Zanimljivo, donedavni Dinamov igrač smatra kako se Qarabag trenutno nalazi u boljoj formi...

„Dinamo je doveo nekoliko pojačanja. Hrvatski prvak ima visoki status u Europi. No, kada bi uspoređivao kadar, rekao bih da je kadar Qarabaga balansiraniji i stabilniji. Dinamo će se morati jako dobro pripremiti za ove dvoboje i neće smjeti podcijeniti suparnika“, rekao je Emreli i nastavio komparativnu analizu dva suparnika:

„Obje momčadi vole igrati s loptom iako, s time da bih blagu prednost u tom segmentu dao Qarabagu. Dinamo je dosta kasno krenuo sa sezonom i teško je govoriti o optimalnoj formi mojeg bivšeg kluba. S druge strane Qarabag je odigrao već nekoliko natjecateljskih utakmica u prvenstvu i Europi i djeluje mi kao da su svi igrači u jako dobroj formi“.

Na pitanje o šansama za plasman u Ligu prvaka dao je diplomatski odgovor...

„Blagu prednost dao bih Qarabagu zbog bolje forme, no Dinamo je Dinamo. Klub s odličnim igračima među kojima igra i nekoliko reprezentativaca. Dinamo ima pobjednički mentalitet. Mogao bih sumirati ovako, Qarabag trenutno izgleda kao da je u boljoj formi, u naletu, ali iskustvo je na stranu zagrebačkog sastava“.



Tagovi

Mahir EmreliDinamo ZagrebGNK DinamoQarabagLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti