Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Mahir Emreli ima novi klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 18:33

Iako se spominjao mogući povratak u Karabah, Emreli će karijeru nastaviti na Zapadu...

Još prije više od 10 dana objavili smo vijest kako Sergej Jakirović i ostatak Dinamove struke više ne računaju na Mahira Emrelija. Reprezentativac Azerbajdžana, tada smo napisali, bio je blizu prelaska u njemačkog drugoligaša Nürnberga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Bio je Emreli već u Njemačkoj, odradio liječnički pregled, trebao je već potpisati ugovor, ali, nešto se očito zakompliciralo i Emreli je još uvijek na čekanju. Međutim, prema pouzdanim informacijama Nürnberg je još uvijek izvjesna opcija, svi vjeruju da će transfer ipak biti odrađen do kraja", napisao je tada naš reporter Tomo Ničota.

Dinamo je u međuvremenu raskinuo ugovor s Emrelijem koji je postao slobodni igrač, ali potpisa za Nürnberg nije bilo. Sve do danas. Njemački drugoligaš na svojim je kanalima objavio "Servus! Mahir Emreli".

"Donio sam odluku oko prelaska u Njemačku. Svidio mi se trening centar kluba i sve ostalo što sam vidio u gradu. Napravit ću sve ne bi li se što prije spremio i zaigrao na terenu. Klub mi je omogućio sjajne uvjete za potpuni oporavak. Jedva čekam započeti svoju epizodu u Nürnbergu", koji još iz Dinama vuče ozljedu zbog koje je propustio veliki dio prošle sezone.

U međuvremenu, dok je čekao realizaciju transfera u Njemačku, spomenula se mogućnost povratka u Karabah, potencijalnog protivnika Dinama u palyoffu Lige prvaka, i klub u kojem je Emreli započeo svoju profesionalnu karijeru. No, ta se opcija nije realizirala te Emreli neće prijetiti Dinamu u ključnim dvobojima za ulazak u elitu..

Nakon što je za Karabah zabio 68 pogodaka u 187 utakmica, ostvario je transfer u Legiju iz Varžave za koju je poentirao 11 puta. U Dinamo je stigao početkom 2022. kao slobodni igrač. U Zagrebu je proveo dvije godine, budući da je proljeće 2023. proveo na posudbi u Konyasporu. Za Dinamo je zabio 10 pogodaka uz pet asistencija u 47 utakmica.

U prošloj sezoni bio je standardan sve do sredine studenog, a propustio je veliki dio drugog dijela sezone zbog ozlijede aduktora.

Emreli je za reprezentaciju Azerbajdžana zabilježio 48 nastupa i zabio šest golova.




Tagovi

azerbajdžanska nogometna reprezentacijaMahir EmreliNurnbergDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti