REUTERS/Aziz Karimov
REUTERS/Aziz Karimov

Trener Qarabaga nakon 7-2: „Čak i da smo izgubili, uživao bih u utakmici. Dinamo? Ne znam još ništa o njemu“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.08.24. | 08:04

Hrvatski prvak plasman u Ligu prvaka tražit će protiv Qarabaga iz Bakua, 20. i 28. kolovoza...

Nakon Rijeke, Hajduka i Osijeka idući tjedan sa svojim europskim putom kreće i hrvatski prvak Dinamo. Plavi se, poznato je, nalaze u playoffu Lige prvaka i 'samo' ih jedna stepenica dijeli od elite. Ta stepenica zove se Qarabag, azerbejdžanski prvak koji je nakon 1-2 poraza od Ludogorec u domaćoj utakmici u uzvratu u Razgradu slavio sa 7-2 nakon produžetaka čime je potvrdio da je bolja momčad od bugarskog prvaka, ali i opasniji suparnik za Dinamo u playoffu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica u Razgradu bila je prilično 'luda'. Qarabag je poveo već u 7. minuti preko Juninha, no Kwadwo Duah golovima u 13. i 23. dovodi Ludogorec do vodstva od 2-1 u uzvratu i 4-2 u ukupnom rezultatu. Trener gostiju, Gurban Gurbanov uz to je bio prisiljen do poluvremena napraviti dvije izmjene zbog ozljeda Marka Vešovića i Marka Jankovića umjesto kojega je u 38. minuti ušao Patrick Andrade. Zanimljivo, Qarabag je do poluvremena zabio dva pogotka i preokrenuo rezultat, a treći pogodak za Azere zabio je upravo Andrade.

Nastavak utakmice bio je prilično nesadržajan, obje momčadi kao da su čekale produžetke u kojima smo gledali pravi Qarabagov šou. Tural Bajramov zabio je u 93. za vodstvo Qarabaga, a momčad Ludogoreca potpuno se raspala u posljednjih 10 minuta produžetaka kada je Qarabag zabio tri pogotka (Andrade svoj drugi) i stigao do konačne 7-2 pobjede u uzvratu i prolaska u playoff.

"Čestitam svojim igračima. Čak i da smo izgubili dvoboj, uživao bih u njemu. Ludogorec igra stilom koji nam ne paše. Primili smo dva pogotka kakva nismo trebali, nismo se dobro nosili s njihovim kontranapadima koji su im najjača snaga. No, uspjeli smo se vratiti. Razgovarao sam na poluvremenu s igračima, rekao sam im da moramo do kraja utakmice igrati što mirnije. Napomenuo sam im da nas možda očekuje utakmica od 120 minuta. Kontrolirali smo ostatak dvoboja. Trebali smo biti psihički spremni, da možemo odigrati produžetke na ovakvoj razini. Čestitam i cijelom Azerbajdžanu, svim našim navijačima. Utakmica je bila pravi triler", rekao je nakon utakmice Gurban Gurbanov, trener Qarabaga.

Prvak Azerbajdžana sada stiže u Zagreb (utorak, 20. kolovoza, 21 sat), a uzvrat se igra osam dana kasnije (srijeda, 28. kolovoza, 18.45) u Bakuu.

"Trenutno ne razmišljam o idućem suparniku, sve naše misli bile su usmjerene isključivo na Ludogorec (izjavu je dao odmah nakon utakmice, op.a.). Dinamo je klub s velikim iskustvom. Pokušat ćemo ga što bolje upoznati u narednim danima. Naravno, svakim pretkolom igramo protiv sve ozbiljnijih i težih protivnika. Moramo zaboraviti sreću koju nam je donijela pobjeda protiv Ludogoreca i maksimalno se fokusirati na Dinamo. Vidjet ćemo kakvo je s tanje s ozljedama. Mogle bi nam predstavljati probleme. Vrlo je važno imati širinu kadra. Siguran sam da će igrači Dinamo dočekati spremni. Jako bih volio da ova momčad igra Ligu prvaka. Za sada smo odradili jako dobar posao. Navijači su zadovoljni. Uvijek su vjerovali u nas", rekao je za kraj Gurbanov.



Tagovi

QarabagDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti