Reuters
Reuters

VIDEO Ovo je odzvonilo: Qarabag protutnjao Bugarskom, Azeri 'sedmicom' stižu u Maksimir!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.08.24. | 21:37

U ludoj utakmici prvak Azerbajdžana zabio je tri gola u produžecima i sa 7-2 deklasirao Ludogorec usred Razgrada. Na golu je Hrvat, a ozlijedili su se Crnogorac i Srbin

Dinamo će za Ligu prvaka igrati protiv Qarabaga! Prvak Azerbajdžana protutnjao je Razgradom, slavio 2-7 protiv Ludogoreca i nadoknadio poraz (1-2) iz prve utakmice, zabio čak četiri gola u produžecima. No, bila je to luda utakmica. Gosti su poveli, domaćini imali 2-1, dakle, ukupno 4-2. Onda je Qarabag opet okrenuo, u zadnjim minutama prvog dijela došao do 2-3. I ostao je taj rezultat do kraja, igrali su se produžeci. I, tamo je Qarabag napravio dar-mar, potpuno deklasirao Bugare i izborio Dinamo! Odzvonit će ova 'sedmica' i u Maksimiru, ne sumnjamo, bit će Azeri ozbiljan suparnik Modrima! Prva se utakmica igra u Zagrebu 20.kolovoza u 21 sat, a uzvrat je osam dana kasnije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Svega je bilo u tih 120 minuta. Bugari su iz Azerbajdžana donijeli prednost 2-1, koju je već u sedmoj minuti poništio Juninho. Veliku je grešku napravio stoper Ludogoreca Verdon, umjesto da primiri loptu i nastavi igru, dopustio je ga Juninho iznenadi, oduzme mu loptu i riješi 'jedan na jedan' s vratarom Bonmannom. Međutim, ubrzo je bugarski prvak opet bio živ. Nakon ubacivanja iz kuta i gužve u šesnaestercu, glavom je poentirao Duah. Pogodili su igrači Ludogoreca i vratnicu, a onda je vratar Qarabaqa Fabijan Buntić neoprezno skrivio kazneni udarac, u skoku je već odbio loptu, ali u glavu udario Rwana Cruza. Buntić je, inače, Hrvat rođen u Stuttgartu, tamo je i igrao, a u Azerbajdžan je došao iz portugalske Vizele. Nije uspio zasustaviti udarac Duaha i Ludogorec je imao 2-1, udvostučio je prednost.

No, bila je to 'divlja' predstava s obje strane, s velikim grešaka obrana, pogotovo je griješila zadnja linija domaćina. Ali ni ona Qarabagova nije se baš prikazala u dobrom svjetlu. Bilo je i dalje jasno da taj dvoboj može otići u svakakvim smjerovima. A onda su se Qarabagu ozlijedila i dva važna igrača. Prvo je iz igre morao Marko Vešović, našoj publici dobro poznati Crnogorac, bivši igrač i važan kotačić šampionske Rijeke. Stradao je u jednom duelu i pitanje je hoćemo li ga vidjeti protiv Dinama u Maksimiru. Nekoliko minuta kasnije iz igre je morao i Srbin Marko Janković. U tim se trenucima činilo da će Azeri potonuti i utonuti u poraz. Inače, Ludogorec je bio bez dvojice svojih ponajboljih igrača, krila, Tekpeteyja i Caija. Prvi je u Azerbajdžanu slomio nogu, drugi zaradio crveni karton. No, ta Tekpeteyjeva ozljeda bila je njegovim suigračima dodatan motiv, golove su posvećivali njemu, poruke podrške poslali su i navijači s tribina, koji su pri svakom dodiru lopte zviždali Medini, suparničkom igraču, koji ga je ozlijedio u prvom dvoboju.

Međutim, ništa od toga nije pomoglo Bugarima, odnosno bugarskom klubu, koji je u prvih 11 imao tek jednog Bugara. Još jedna nespretnost u obrani, ovog puta Duartea, koji je faulirao Juninha donijela je u zadnjoj minuti jedanaesterac gostima. Precizan je bio Benzia. Ali, nije ni to bilo sve, u petoj minuti nadoknade prvog dijela s ruba šesnaesterca precizan je bio Andrade i sve vratio na početak. OČekivao se nastavak vatrometa i u drugom dijelu, ali iz nastavka pamtimo samo promašaj Rwana Cruza pokraj gola te na drugoj strani gredu Zoubira. Ipak, Qarabag je bolje otvorio produžetke i već u 93.minuti Bayramov sjajno natrčao na povratnu loptu i s 15-16 metara probio domaćeg vratara. Dosegnuo je Qarabag dva razlike, imao je rezultat koji ga je vodio u play-off, na noge Dinamu. U 110. minuti mogli su Azeri zaključiti čitavu priču, Benzia je bio sam pred golom, pucao je snažno, ali ne Nedjalkov odbio s gol-crte. Ipak, umjesto kazne stigao je Qarabag do petog pogotka već u idućoj minuti, zabio je Redon Xhixha za 2-5 i potvrdio put u Maksimir. Grogirani i 'mrtvi' Ludogorec dopustio je gostima još jedan pogodak, za 2-6 zabio je Andrade. Pa za 2-7 još i Benzia! Na kraju uvjerljivo!

Pogodak za 2-4 pogledajte OVDJE

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Liga prvakaQarabagLudogorecGNK Dinamo

Ostale Vijesti