Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Kalinić u Poljskoj pronašao zamjenu za Livaju?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 19:06

Susreli su se i na pripremama ove zime u međusobnoj utakmici u Umagu

Erik Expósito (27), španjolski napadač, na meti je Hajduka, ako je za vjerovati poljskim nogometnim insajderima za transfere.

Radi se o igraču koji je ove sezone postigao 19 pogodaka i upisao šest asistencija, a na kraju je ugovora s klubom Śląsk Wrocław koji je se do posljednjega kola borio za naslov prvaka u Ekstraklasi, da bi završio kao drugi s jednakom brojem bodova, ali slabijim međusobnim omjerom s Jagiellonijom Bialystok.

Poljaci otkrivaju da je on bio razlog putovanja sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića u tu zemlju, premda spominju i trenera Mareka Papszuna što se ne čini realnim, budući da je on nakon godine stanke ponovno preuzeo Rakow.

Španjolca traže Legia i Rakow, a također ima upita iz inozemstva, jer kako je slobodan igrač, interesantan je tržištu.

Pa tako i Hajduku koji je ga je imao prilike na djelu vidjeti i uživo u Umagu kada su igrali međusobno, a Bijeli u generalci za prvenstvo pobijedili 3-1. Exposito ima kvalitetu za prvu špicu, osim toga, dosta dobro izvodi prekide, te bi mogao biti zamjena za Marka Livaju, budući da je Kalinić najavio da će igrati polušpicu ubuduće, dok potraga za centralnim napadačem traje.

Je li Exposito taj? Vidjet ćemo...

Uglavnom Španjolac je od 2019. godine u poljskom klubu u 164 nastupa zabio 58 golova i imao 24 asistencije.

Rođen je na Tenerifima, a u Španjolskoj nije ostvario značajni trag budući da je igrao u manje poznatim klubovima, no prepoznali su ga Poljaci i sada mu je na Transfermarktu vrijednost 2,5 milijuna eura. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukNK Hajduk SplitRakow CzestochoweNikola KalinićMarko Livaja

Ostale Vijesti